Контаминирана вода из Фукушиме излила се у океан

Контаминирана вода из нуклеарке Фукушима излила се у океан, али је највећи дио остао у згради. Из постројења за деконтаминацију током викенда исцурило је око 45 тона воде. Вода високе радиоактивности исцурила је из нуклеарне централе Фукушима један у Јапану која је тешко страдала у цунамију 11. марта, саопштила је компанија Тепко која управља овим […]

понедељак, децембар 5, 2011 / 11:36

Контаминирана вода из нуклеарке Фукушима излила се у океан, али је највећи дио остао у згради. Из постројења за деконтаминацију током викенда исцурило је око 45 тона воде.

Вода високе радиоактивности исцурила је из нуклеарне централе Фукушима један у Јапану која је тешко страдала у цунамију 11. марта, саопштила је компанија Тепко која управља овим постројењем.

Из постројења за деконтаминацију је током викенда исцурело око 45 тона контаминиране воде. Особље је упућено да пронађе узрок цурења које је јуче откривено

у близини система који се користи за пречишћавање загађене воде.

Бара радиоактивне воде откривена је поред постројења,

а након што су машине заустављене, престало је и цурење.

Међутим, радници су касније открили пукотину у бетонском зиду кроз коју је вода истицала у сливник који води у океан.

Већина воде остала је у згради, али се око 300 литара излило у сливник прије него што су радници, врећама са пијеском, успјели да затворе отвор.

Тепко настоји да оштећену централу до краја године стави ван функције методом хладног гашења реактора.Оставите одговор