Конкурс за камп Слободна зона: Средњошколци-филмаџије, пријавите се

Филмски фестивал Слободна зона и продукција Фејд Ин из Загреба отварају конкурс за пријаву на Трећи камп ангажованог документарног филма Слободна зона Јуниор.Фронтал.РС је један од медијских спонзора. Камп ће се одржати на Палићу у периоду од 9. до 23. јануара 2012. године и намењен је ученицима средњих школа који филмским језиком и естетиком желе […]

четвртак, октобар 6, 2011 / 07:39

Филмски фестивал Слободна зона и продукција Фејд Ин из Загреба отварају конкурс за пријаву на Трећи камп ангажованог документарног филма Слободна зона Јуниор.Фронтал.РС је један од медијских спонзора.

Камп ће се одржати на Палићу у периоду од 9. до 23. јануара 2012. године и намењен је ученицима средњих школа који филмским језиком и естетиком желе да протумаче актуелне друштвене и политичке контексте и истраже аспекте креирања друштвено ангажованог филма. Полазници уз помоћ професионалних филмских радника и из Србије и региона имати прилику да се упознају са различитим аспектима филмског стваралаштва: писањем сценарија, драматургијом, режијом, монтажом, камером, новим медијима, снимањем и дизајном звука, са посебним освртом на историју и примере ангажованог документарног филма.

Од ове године, конкурс за учешће на Кампу отворен и за учеснике и из читавог региона, односно земаља бивше Југославије, чиме се отвара простор за испитивање домета које интеркултурални дијалог може да досегне у овом тренутку. Учесници и кампа ће се бавити филмским стваралаштвом у својим локалним срединама, и у прве две недеље кампа ће имати прилику да се упознају и раде са регионалним предавачима и који ће им пренети своје драгоцено знање.

Прошлогодишњи учесник и победник кампа Слободна зона Јр, седамнаестогодишњи Никола Полић из Лознице, је захваљујући победи у избору за најбољи сценарио снимио свој први документарац „Невидљиве“. Овај филм је премијерно приказан на прошлогодишњем издању фестивала Слободна зона, добитник је годишње награде Министарства рада и социјалне политике Србије за најбољи документарни филм или емисију о сексуално и родно заснованом насиљу, а својим садржајем обрађује тему положаја сексуалних радница у Србији.

Сви заинтересовани кандидати и кандидаткиње могу се пријавити на конкурс у периоду од 01. октобра до 15. новембра 2011. године. Идеје за филм и контакт подаци могу се послати путем имејла на адресу [email protected]; поштом на адресу Културни центар Рекс, Јеврејска 16, 11000 Београд са назнаком За Слободну зону или факсом на 011 3284 534. За више информација пишите на [email protected] или позовите Културни центар Рекс путем телефона 011 3284 534.

Пројекат финансиран од стране Европске Уније у оквиру пројекта "Подршка цивилном друштву" у сарадњи са Фондом Б92 и Амбасадом Норвешке.Оставите одговор