Коначно неко: УНРС тражи правду за новинаре РТС убијене у агресији НАТО на СРЈ

Удружење новинара Републике Српске крајње је разочарано што ни 21 годину од убиства 16 медијских радника Радио-телевизије Србије ниједан припадник НАТО који је наредио и извршио овај злочин није изведен пред суд.

четвртак, април 23, 2020 / 21:43

Недопустиво је што Комитет за заштиту новинара из Њујорка наше колеге није уврстио на међународну листу убијених медијских радника, а цинично je и крајње увредљиво тумачење појединих политичара, чак и новинара да они нису ни били медијски радници него државни службеници.

Наша нада и залагање да буду кажњене убице наших колега са РТС-а једнаки су нади и залагању да пред лице правде буду изведене и убице новинара медијских кућа из Републике Српске, које ни јасно видљиве прес-ознаке нису спасиле на задацима ратног извјештавања.

Не заборављамо допринос РТС-а у оснивању најважнијих медија Републике Српске 1992. и значај информисања наших грађана посредством те медијске куће у најтежим данима.

Тешко нам пада и то што због пандемије Ковид19 не може бити одржан меморијални фудбалски турнир "Играјмо за 16" на којем сваке годне, нашим убијеним колегама у помен, учествује и екипа из Републике Српске.

Удружење новинара Републике СрпскеОставите одговор