Комшић: Нудимо помоћ Либији

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић, који предводи делегацију БиХ на 66. редовном засједању Генералне скупштине УН у Њујорку, понудио је у име БиХ помоћ народу Либије. Осим подршке легитимним захтјевима либијског народа коју је БиХ изразила као нестална чланица Савјета безбједности, те признањем Националног прелазног вијећа као легитимног представника Либије, предсједавајући Комшић је на састанку […]

среда, септембар 21, 2011 / 15:24

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић, који предводи делегацију БиХ на 66. редовном засједању Генералне скупштине УН у Њујорку, понудио је у име БиХ помоћ народу Либије.

Осим подршке легитимним захтјевима либијског народа коју је БиХ изразила као нестална чланица Савјета безбједности, те признањем Националног прелазног вијећа као легитимног представника Либије, предсједавајући Комшић је на састанку о Либији на високом нивоу понудио помоћ у лијечењу и рехабилитацији рањених и болесних либијских бораца и грађана у специјалистичким болницама и установама у БиХ.

Комшић је изразио спремност за слање у Либију професионалне специјалистичке јединице за уништавање неексплодираних експлозивних средстава, као и обуку локалних стручњака, припадника војке и полицијских снага за те ризичне активности.

Састанку на високом нивоу у оквиру редовног засједања Генералне скупштине УН, који је организовао генерални секретар УН Бан Ки Мун, присуствовали су предсједник Националног прелазног вијећа Либије Мустафа Абдел Јалил, предсједник САД Барак Обама, предсједник Француске Никола Саркози, премијер Турске Реџеп Таип Ердоган, те предсједници још 30 држава.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић учествовао је и на отварању и засједању Клинтонове Глобалне иницијативе, организоване за шефове држава.

Комшић данас наставља активности у Генералној Скупштини УН.0 КОМЕНТАРА

  1. Кад ми некоме помажемо имам осјећај да ће та држава доживјети шраво политичко/економско/социјално благостање.

    Кад прво помогнемо себи и хронично болесном друштву, можемо се окренути и другима. Дотле је смјешно разговарати о некој нашој помоћи.

Оставите одговор