Кнежево: Лутрија ће одлучити ко улази у скупштину

Пошто су два кандидата на локалним изборима у Кнежеву добили исти број гласова, одлуку ко ће од њих сјести у одборничку клупу „донијеће“ шешир. Иако су све наде полагали у бираче, кандидат СНСД-а Биљана Свјетлановић-Благојевић и НДС-а Славко Марић сада очекују да ће им се осмјехнути срећа. Наиме, њих двоје имају идентичан количник након сабирања […]

четвртак, 1 новембра, 2012 / 14:58

Пошто су два кандидата на локалним изборима у Кнежеву добили исти број гласова, одлуку ко ће од њих сјести у одборничку клупу „донијеће“ шешир.

Иако су све наде полагали у бираче, кандидат СНСД-а Биљана Свјетлановић-Благојевић и НДС-а Славко Марић сада очекују да ће им се осмјехнути срећа. Наиме, њих двоје имају идентичан количник након сабирања резултата избора – 170. А према Изборном закону БиХ у таквим случајевима мандат се додјељује жребом, пише Глас Српске.

Предсједник Општинске изборне комисије Радојко Велеушић је рекао да се догодила ријетка ситуација да два кандидата имају идентичан количник и да се у таквим случајевима мандат додјељује тако што се приликом коначне овјере изборних резултата из шешира извуче име једног од ова два кандидата.

"Тако ћемо и ми у овом случају поступити. Коначни резултати локалних избора биће познати 6. новембра и тада ће бити обављено жријебање, односно извлачење из шешира. Чије име из шешира буде извучено тај ће бити одборник", казао је Велеушић.0 КОМЕНТАРА

  1. јбт какав криминалан закон, значи 170 људи ће бити одбачено са права одлучивања, јер је било „како бубањ каже“??
    Па господо, онда позовите следеће изборе те бубњеве на гласање!x-(

  2. U Srpcu je SDS-u falilo desetak glasova da udje njihov odbornik koji bi odlučio skupšt. većinu,dok je isto tako SNSD-u falilo oko 30 glasova.I šta mislite ko je dobio glasove iz inostranstva,i glasove u odsustvu,naravno SNSDpreko 30,a SDS samo 9.
    I sada većinu šini SNSD,i jedan odbornik socijalista koji je zamislite dobio punih 148 glasova i on će biti predsjednik Skupštine,to je naša surova stvarnost.

  3. U Srpcu je SDS-u falilo desetak glasova da udje njihov odbornik koji bi odlučio skupšt. većinu,dok je isto tako SNSD-u falilo oko 30 glasova.I šta mislite ko je dobio glasove iz inostranstva,i glasove u odsustvu,naravno SNSDpreko 30,a SDS samo 9.
    I sada većinu šini SNSD,i jedan odbornik socijalista koji je zamislite dobio punih 148 glasova i on će biti predsjednik Skupštine,to je naša surova stvarnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *