Кнежево: Лутрија ће одлучити ко улази у скупштину

Пошто су два кандидата на локалним изборима у Кнежеву добили исти број гласова, одлуку ко ће од њих сјести у одборничку клупу "донијеће" шешир. Иако су све наде полагали у бираче, кандидат СНСД-а Биљана Свјетлановић-Благојевић и НДС-а Славко Марић сада очекују да ће им се осмјехнути срећа. Наиме, њих двоје имају идентичан количник након сабирања […]

четвртак, новембар 1, 2012 / 14:58

Пошто су два кандидата на локалним изборима у Кнежеву добили исти број гласова, одлуку ко ће од њих сјести у одборничку клупу "донијеће" шешир.

Иако су све наде полагали у бираче, кандидат СНСД-а Биљана Свјетлановић-Благојевић и НДС-а Славко Марић сада очекују да ће им се осмјехнути срећа. Наиме, њих двоје имају идентичан количник након сабирања резултата избора – 170. А према Изборном закону БиХ у таквим случајевима мандат се додјељује жребом, пише Глас Српске.

Предсједник Општинске изборне комисије Радојко Велеушић је рекао да се догодила ријетка ситуација да два кандидата имају идентичан количник и да се у таквим случајевима мандат додјељује тако што се приликом коначне овјере изборних резултата из шешира извуче име једног од ова два кандидата.

"Тако ћемо и ми у овом случају поступити. Коначни резултати локалних избора биће познати 6. новембра и тада ће бити обављено жријебање, односно извлачење из шешира. Чије име из шешира буде извучено тај ће бити одборник", казао је Велеушић.0 КОМЕНТАРА

  1. U Srpcu je SDS-u falilo desetak glasova da udje njihov odbornik koji bi odlučio skupšt. većinu,dok je isto tako SNSD-u falilo oko 30 glasova.I šta mislite ko je dobio glasove iz inostranstva,i glasove u odsustvu,naravno SNSDpreko 30,a SDS samo 9.
    I sada većinu šini SNSD,i jedan odbornik socijalista koji je zamislite dobio punih 148 glasova i on će biti predsjednik Skupštine,to je naša surova stvarnost.

  2. U Srpcu je SDS-u falilo desetak glasova da udje njihov odbornik koji bi odlučio skupšt. većinu,dok je isto tako SNSD-u falilo oko 30 glasova.I šta mislite ko je dobio glasove iz inostranstva,i glasove u odsustvu,naravno SNSDpreko 30,a SDS samo 9.
    I sada većinu šini SNSD,i jedan odbornik socijalista koji je zamislite dobio punih 148 glasova i on će biti predsjednik Skupštine,to je naša surova stvarnost.

Оставите одговор