Клунијеве Мартовске иде отвориле филмски фестивал у Венецији

Холивудска глумачка звезда Џорџ Клуни отворила је вечерас 68. Филмски фестивал у Венецији, свјетском премијером политичког трилера "Мартовске иде", заснованог на причи о председничкој кампањи у САД. Хиљаде обожавалаца окупиле су се око Клунија, који је на црвеном тепиху давао аутограме, пошто је претходно чамцем прокрстарио кроз град. Клуни је, опуштено одјевен, дошао на најстарији […]

четвртак, септембар 1, 2011 / 11:53

Холивудска глумачка звезда Џорџ Клуни отворила је вечерас 68. Филмски фестивал у Венецији, свјетском премијером политичког трилера "Мартовске иде", заснованог на причи о председничкој кампањи у САД.

Хиљаде обожавалаца окупиле су се око Клунија, који је на црвеном тепиху давао аутограме, пошто је претходно чамцем прокрстарио кроз град.

Клуни је, опуштено одјевен, дошао на најстарији филмски фестивал без пратње, пошто је недавно прекинуо везу с Италијанком Елизабетом Каналис, преносе светски медији.

Клуни, који се враћа теми политике након црно-бијелог остварења "Лаку ноћ и срећно" из 2005, сматра да његов филм није слика оног што се данас збива у Вашингтону.

"Не мислим о њему као о политичком филму", казао је 50.годишњи редитељ на прес конферецији након пројекције за новинаре, пренео је Ројтерс.

"Можете га буквално сместити и на Вол Стрит или било које друго место и увјек ће бити ријеч о истом питању, питању морала … да ли сте или не спремни да продате душу у замјену за неку корист", казао је славни глумац.

Он је том приликом изразио симпатије за председника Барака Обаму, наводећи да му нимало не завиди на функцији.

"Што се тиче моје кандидатуре за предсједника, па видите, постоји тренутно човјек који је паметнији од готово било ког кога познајете, који је љубазнији и показује више самилости од готово било ког вама познатог, а ипак му је скоро немогуће да влада. Зашто би ико волонтирао за један такав посао?", коментарисао је Клуни.

У филму који је означио почетак 11-дневне манифестације на Лиду и који ће се, заједно са још 23 остварења, борити за главну награду, Златног лава, поред Клунија, играју и Рајан Гослиг, Филип Сејмор Хофман, Пол Дјамати и Еван Рејчел Вуд.Оставите одговор