Кличко одбранио титулу

Кличко је у шестој рунди техничким нокаутом побиједио италијанског изазивача Франческа Пјанету Украјинац Владимир Кличко, свјетски првак у тешкој категорији у четири верзије WБО, WБА, ИБО и ИБФ, у суботу вече још једном је одбранио титулу. Он је у шестој рунди техничким нокаутом побиједио италијанског изазивача Франческа Пјанету. Борба између Кличка и његовог бившег спаринг […]

недеља, 5 маја, 2013 / 08:57

Кличко је у шестој рунди техничким нокаутом побиједио италијанског изазивача Франческа Пјанету

Украјинац Владимир Кличко, свјетски првак у тешкој категорији у четири верзије WБО, WБА, ИБО и ИБФ, у суботу вече још једном је одбранио титулу.

Он је у шестој рунди техничким нокаутом побиједио италијанског изазивача Франческа Пјанету.

Борба између Кличка и његовог бившег спаринг партнера одржана је у "САП арени" у њемачком граду Манхајму.

Украјински боксер је доминирао током свих шест рунди и било је само питање тренутка када ће нокаутирати изазивача. Пјанета је прије прекида два пута био у нокдауну.
Овом побједом Владимир Кличко је изједначио рекорд Мухамеда Алија, јер је по 19. пут одбранио титулу првака свијета.

Више пута титулу првака успели су да одбране само Лери Холмс, 20 пута, и Џо Луис, који је апсолутни рекордер са 25 одбрана титула.

Луис вјероватно никада неће бити достижан јер је свих 25 одбрана остварио у низу, за разлику од Холмса који има 17 побједа у низу, односно Владимира Кличка, који за сада има 13 одбрана у низу.

Млађи од браће Кличко није изгубио меч од 2004. године, има импресиван укупан скор од 60 побједа, од чега чак 51 нокаутом, уз само три пораза.
Занимљиво је да Пјанета до ове борбе никада у каријери није изгубио професионални меч. Имао је 28 побједа, од чега 15 нокаутом, уз један реми из 2009. године.
Наредни противника Кличка требало би у августу да буде Рус Александар Поветкин.Кличко одбранио титулу

Украјински боксер Виталиј Кличко одбранио је синоћ титулу свјетског првака у супертешкој категорији у верзији WBC, пошто је у Минхену на поене савладао изазивача Доминика Чисору из Велике Британије.

недеља, 19 фебруара, 2012 / 11:48

Украјински боксер Виталиј Кличко одбранио је синоћ титулу свјетског првака у супертешкој категорији у верзији WBC, пошто је у Минхену на поене савладао изазивача Доминика Чисору из Велике Британије. Continue reading "Кличко одбранио титулу"0 КОМЕНТАРА

  1. Комерцијални шампион. Не спорим квалитет, али далеко је он од најбољих. Није имао ниједан озбиљнији меч годинама, само проналази ове волове… Тајсон, Ленокс, Холифилд, Али у свом времену би обрисали патос њиме…
    Поветкин ми је велика нада да ће прекинути ову фарсу коју нам представљају као модеран бокс… Можда и једини озбиљан изазивач Кличку за сво ово вријеме.

  2. Вараш се браћа Кличко су спојили све најплеменитије у овом спорту, а то што немају достојног противника није њихов проблем!
    Некада је владало убјеђење да су црнци физички супериорнији у односу на бијеле људе, па су урпаво Кличкови разувјерили све поклонике те теорије!
    Зашто са америчког ђубришта нема више таквих црних боксера? Па зато што су и тамо црнци сконтали, да требају престати бити лутке на канапу бијелих врачева!
    Црнац у америци може радити и неки други посао, а не да служи као врећа за ударање, ето један од тих црња може постати и предсједник уса..јбт ко би то могао помислити прије само 30-так година?