Кириленко се враћа у НБА, у руски Бруклин

Андреј Кириленко постаће нови кошаркаш Бруклин нетса. Сјајни Рус је, наводно, усмено договорио услове сарадње са власником недавно пресељеног клуба Михаилом Прохоровим. Уговор би требало да буде потписан на три године. Тренутно кошаркаш ЦСКА из Москве, који се налази у јеку припрема за предстојећи фајналфор Евролиге, већ дуже је у добрим односима са власником Нетса, […]

понедељак, мај 7, 2012 / 12:02

Андреј Кириленко постаће нови кошаркаш Бруклин нетса. Сјајни Рус је, наводно, усмено договорио услове сарадње са власником недавно пресељеног клуба Михаилом Прохоровим.

Уговор би требало да буде потписан на три године.

Тренутно кошаркаш ЦСКА из Москве, који се налази у јеку припрема за предстојећи фајналфор Евролиге, већ дуже је у добрим односима са власником Нетса, и очекује се да ће му се придружити у Сједињеним Држава по окончању сезоне у Европи.

Кириленко се вратио у Европу као слободни агент због NBA локаута који је тада био на снази, али је одлучи ода одигра цијелу сезону у Русији, и поред бројних уносних понуда из најјаче кошаркашке лиге свијета.

Кириленко је најуспјешнији Рус у историји NBA лиги, играо је десет сезона у Јути џез. Био је позван и на Ол-стар 2004. године.Оставите одговор