БиХ: 4,14 милијарди КМ задужења на основу краткорочних кредита

Грађани БиХ су на основу краткорочних кредита на крају марта били задужени 4,14 милијарди КМ, што је за 165 милиона КМ више у односу на крај прошле године, подаци су Централне банке БиХ. Уколико се посматра пресјек закључних бројки с краја трећег мјесеца, у односу на исти мјесец 2011. године, задуженост становништва за краткорочне ненамјенске […]

понедељак, 7 маја, 2012 / 11:33

Грађани БиХ су на основу краткорочних кредита на крају марта били задужени 4,14 милијарди КМ, што је за 165 милиона КМ више у односу на крај прошле године, подаци су Централне банке БиХ.

Уколико се посматра пресјек закључних бројки с краја трећег мјесеца, у односу на исти мјесец 2011. године, задуженост становништва за краткорочне ненамјенске кредите порасла је за 278 милиона КМ.

Стручњаци оцјењују да чињеница да се грађани БиХ све више задужују да би "крпили" кућне буџете и ријешили неке од својих свакодневних и сезонских потреба указује на веома тешку економску ситуације породица у БиХ.

Секретар Удружења банака БиХ Мијо Мишић рекао је за "Независне новине" да грађани веома често подижу краткорочне кредите да би се ријешили краткорочних обавеза и за свакодневну потрошњу, што јасно указује на то колико је тешка социјална позиција у којој се налазе.

Он је оцијенио да ће сличан тренд вјероватно бити настављен и у будућности.Оставите одговор