Kинеска Развојна банка спремна да инвестира у РС

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у Бањој Луци, са делегацијом Развојне банке Народне Републике Кине на челу са замјеником предсједника банке Сјао Мангџангом. Током састанка констатовано је да је кинеска Развојна банка спремна за сарадњу са Републиком Српском и Инвестиционо развојном банком Републике Српске на пројектима које кандидује Република Српска. Премијер […]

среда, мај 25, 2011 / 18:32

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у Бањој Луци, са делегацијом Развојне банке Народне Републике Кине на челу са замјеником предсједника банке Сјао Мангџангом.

Током састанка констатовано је да је кинеска Развојна банка спремна за сарадњу са Републиком Српском и Инвестиционо развојном банком Републике Српске на пројектима које кандидује Република Српска.

Премијер Александар Џомбић је, с тим у вези, поздравио потписивање Меморандума о сарадњи које су потписале Инвестиционо развојна банка Републике Српске и Развојна банка Кине.

Премијер Александар Џомбић и господин Мангџанг разговарали су о приоритетима Владе Републике Српске и могућим областима и видовима сарадње.

Премијер је као приоритете, а с обзиром на потенцијале Републике Српске, издвојио инвестирања у област инфраструктуре и у електроенергетски сектор.

Разговарано је и о недавној посјети делегације Владе Републике Српске Народној Републици Кини.Оставите одговор