Касиповић: У наше школе увешћемо персонални досије

Закон о школовању и стипендирању младих талената, који у Републици Српској ступа на снагу 1. јула ове године, веома је важан, јер је битно на вријеме препознати даровито дијете, а биће потребна институција која ће се примарно бавити откривањем талентованих ученика и праћењем њиховог развоја, изјавио је министар просвјете и културе РС Антон Касиповић. "У […]

среда, мај 11, 2011 / 11:10

Закон о школовању и стипендирању младих талената, који у Републици Српској ступа на снагу 1. јула ове године, веома је важан, јер је битно на вријеме препознати даровито дијете, а биће потребна институција која ће се примарно бавити откривањем талентованих ученика и праћењем њиховог развоја, изјавио је министар просвјете и културе РС Антон Касиповић.

"У наше школе увешћемо персонални досије, којим ће бити забиљежено напредовање дјетета, што је још један алат помоћу којег ћемо пратити талентоване ђаке", рекао је Касиповић за "Глас Српске".

Министар је истакао да ће квалитет образовања на свим нивоима бити његов приоритет и у даљем периоду, те да је највећи дио техничких и кадровских претпоставки у овом правцу урађен, а да слиједи још убрзанији рад у том правцу.

Касиповић је навео да Пројекат уређења спомен-подручја Доња Градина још није урађен до краја, да је потребно да Одбор који прати реализацију овог програма да своје мишљење, те да се с тим пројектом иде ка Народној скупштини РС.

"Надамо се да ће и он бити урађен овог мјесеца, као и програм студентског смјештаја, који је у току, а за који смо, у сарадњи са Министарством финансија РС, почели израду програма концепта за кредит Европске инвестиционе банке у износу од десет милиона евра", навео је Касиповић.0 КОМЕНТАРА

  1. I drva da se ne smrzavaju po učionicama zimi.I sportskih dvorana.Rade fizičko u neljudskim uslovima.U dvoranama temp zimi, ispod nule.Ovo malo djece što imamo treba čuvati kao malo vode na dlanu.
    A, stipendije dobijaju tatini sinovi, za podizanje voćnjaka.
    Magistri ,dr nauka , i hiljade mladih sa fakulteima su, Kasipoviću na birou rada a u vladine kabinete dolaze dodikove kćeri, kume, tetke, strine, prije, podobni novinari i novinarke .
    Kome ti , ministre doživotni, prosipaš fore i fazone?

Оставите одговор