Као, опасно је: Сиријска влада савјетује грађане да не путују у Турску

Сиријске власти савјетовале су својим грађанима да не путују у сусједну Турску, из безбједносних разлога. Министарство спољних послова Сирије саопштило је да је савјетовало Сиријце да „извјесно вријеме не путују у Турску, због сопствене сигурности, јер се безбједносна ситуација у неколико Турских градова погоршава”, као и због „насиља које влада (турског премијера Реџепа Тајипа) Ердогана […]

недеља, јун 2, 2013 / 22:42

Сиријске власти савјетовале су својим грађанима да не путују у сусједну Турску, из безбједносних разлога.

Министарство спољних послова Сирије саопштило је да је савјетовало Сиријце да „извјесно вријеме не путују у Турску, због сопствене сигурности, јер се безбједносна ситуација у неколико Турских градова погоршава”, као и због „насиља које влада (турског премијера Реџепа Тајипа) Ердогана спроводи над мирним демонстрантима”.

Ердоган, некадашњи савезник сиријског предсједника Башара ел-Асада, окренуо се против њега, пошто је Асад покушао насилно да угуши протесте грађана који су избили у марту 2011, а касније прерасли у грађански рат, пренео је Ројтерс.

У Турској се налази око 370.000 избјеглица који су напустили Сирију бјежећи од сукоба, а та земља је и путања за пренос оружја у сјеверну Сирију.

Сирија је јуче позвала Ердогана да заустави, како је оцијенила, насилно гушење протеста или да поднесе оставку.0 КОМЕНТАРА

  1. B-)

    Свака част за поруку сиријске власти, да вас сад чујемо мишеви глобалистички, гдје ба запело са демократским процесима?? Кога треба смјенити у Турској? Чији је тамо режим на власти?

Оставите одговор