Кандићка изненађена јер је послодавци кандидују за Нобела

Оснивач Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић изјавила је да је кандидатура за "Нобела” њу и све у Фонду изненадила и да су помало збуњени.

петак, фебруар 2, 2018 / 02:21

Наравно, то је чисто лицемјерје, јер је јавна тајна да је Кандићка са пројектом РЕКОМ покушала да се избори за награду за коју сви знају да се дијели по политичкој линији, али РЕКОМ није дао бог зна какве резултате, чак ни у маркетиншком смислу.

– Имамо у виду каква је ситуација на пољу транзиционе правде, у свим државама на подручју бише Југославије, врло мало смо сви урадили тако да нам се овај предлог за Нобелову награду чини нестварно и није у складу са оним докле смо после свих тих ратова жртава, после 25 година стигли… Нисмо се баш много померили – рекла је Кандић.

Предсједавајући америчке Хелсиншке комисије републикански сенатор из Мисисипија Роџер Викер, и демократски члан Одбора за спољнополитичке односе Представничког дома, конгресмен из Њујорка Елиот Енгел, поднијели су приједлог за номинацију Наташе Кандић и Фонда за хуманитарно право за Нобелову награду за мир 2018, јавио је Глас Америке.

У образложењу приједлога између осталог се каже да је детаљна документација ФХП о злочинима за вријеме сукоба током распада бивше Југославије постала кључна за извршење правде, како у Међународном кривичном трибуналу за бившу Југославију, који је окончао рад крајем 2017. године, тако и у националним судовима за ратне злочине у земљама региона.

Рок за подношење кандидатура за Нобелове награде истекао је 31. јануара у поноћ.

Кандидате могу да предлажу чланови националних скупштина и влада суверених држава, чланови Међународног суда правде у Хагу, универзитетски професори, добитници ранијих Нобелових награда за мир и чланови управних одбора организација које су добиле награду као и садашњи и бивши чланови Норвешког Нобеловог комитета.

Наташа Кандић је агент америчког утицаја у Србији. У области истраживања ратних злочина и "помирења" је вишеструко компромитована због ширења лажних оптужби, политизацијом, сатанизовањем искључиво српске стране као злочиначке…

Стразбур: Србија прекршила људска права јер је стала на страну Наташе Кандић8 КОМЕНТАРА

  1. Па требала би да Србија стане иза ње и да јој подршку па да неко и из српског народа добије нобелову награду, макар то било и за мир, категорију која је одавно обесмишљена с награђивањем Кисинџера, Обаме и сличних…

  2. Мада смо закаснили пар дана, ја предлажем да за Нобелову награду буде кандидована влада Републике Српске као институција, све због 22 године континуираних и надљудских напора на уништавању животне средине, те системском уништавању природних ресурса Републике Српске.

    У образложењу приједлога би требало да стоји како је уз велике жртве влада-владе додијелила преко 200 концесија на ријечне токове криминалцима за минихидроцентрале, да су се херојски борили да крађа шуме не пређе 5 милијарди марака вриједности, да су поред великог незадовољства народа успјели дозволити злочинцима да сијеку шуму у изворишним зонама чиме су успјели убиштити преко 50% извора питке воде, да су …………………………

  3. Па колико се ја разумијем у математику, ових посљедњих 12 година и оне двије од 1998-2000 су укупно 14 од 22 године, што чини апсулутну већину ??? Дакле остаје моја констатација, да зи имаш споразум о програмској сарадњи са оним који крчме природне ресурсе Републике Српске. У лијепо си се коло ухватио !!!

Оставите одговор