Калинић улази у власт

Предсједник Републике Српске и Савеза независних социјалдемократа, Милорад Додик и премијер РС Александар Џомбић разговарали су у сриједу са делегацијом Савеза за демократску Српску, коју је предводио лидер странке Драган Калинић, о будућој сарадњи, саопштио је Кабинет предсједника РС.

петак, јануар 28, 2011 / 13:56

"Током састанка размијењени су ставови о актуелној политичкој и економској ситуацији и о томе како, у политичком смислу, на најбољи начин заштитити интересе РС”, при чему је истакнута значајна улога обију политичких странака и договорени облици ванпарламентарне сарадње.

"То, између осталог, подразумијева да се квалитетни и афирмисани кадрови СзаДС на адекватан начин укључе у различите нивое власти, а све у циљу развоја РС као стабилне и демократске заједнице, у којој ће се превасходно рјешавати социјална и економска питања и тиме створити услови за што бољи живот обичног човјека”, наводи се у саопштењу.

Састанку су присуствовали и потпредсједници СзаДС-а Рајко Паповић, Раденко Стијепић, Мирко Стојчиновић и Милош Јовановић, предсједник ГО СзаДС-а за Бањалуку Родољуб Блажановић и генерални секретар СзаДС-а Бориша Гороња.

Драган Калинић је бивши предсједник СДС-а и Народне скупштине Републике Српске.Оставите одговор