Како у пет корака побједити СНСД?

За овај процес нам није потребна: стара или нова политичка партија, полиција и војска, или међународна заједница. Па како онда? Одговор је једноставан и очигледан, само треба читати Независне новине. Рушићемо је демократски, изнутра!!! Тако су пропали предратни комунисти, послијератни СДС, па ће "љоснути" и СНСД. Први корак: Отићи и "уписати" се у СНСД и […]

четвртак, децембар 16, 2010 / 12:54

За овај процес нам није потребна: стара или нова политичка партија, полиција и војска, или међународна заједница. Па како онда?

Одговор је једноставан и очигледан, само треба читати Независне новине. Рушићемо је демократски, изнутра!!! Тако су пропали предратни комунисти, послијератни СДС, па ће "љоснути" и СНСД.

Први корак: Отићи и "уписати" се у СНСД и активно се укључити у рад сранке. По могућности иницирати и неке активности унутар партије. Пожељно је довести са собом најмање пет нових чланова. У том периоду, око 12 мјесеци, морамо бити "одани војници партије" у чију лојалност нико не сумња. Медије из Федерације БиХ потпуно игнорисати.

Други корак: Кренути да се лобирањем заузму неке од позиција унутар саме партије. Све позиције су добре и корисне од мјесне заједнице до Главног одбора. Мото је "Дај шта даш". У том период пажљиво проучавати статут партије и упознавати се са унутрашњом структуром партије. Међу члановима партије дистрибуисати материјале који говоре о циљевима и вриједностима социјалдемократије као идеологије.

Трећи корак: Ово је једна од најважнијих фаза. Потребно је придобити повјерење актива жена СНСД-а, а поготово жене високопозицинираних чланова СНСД-а. Ово користи и Копања, када лобира код Додика.

Четврти корак: Када процјенимо да смо стекли углед и кредибилитет у локалној средини и када смо се упознали с дјеловањем странке изнутра, почети са постављањем "незгодних" питања. Прво међу чланством методом "рекла казала", потом кроз отворена писма у медијима који су блиски СНСД-у тј. нашој партији (замало да напишем Нашој странци, а тих гафова се морамо добро чувати). Ево неколико питања на које ће морати да одговоре:

  • Докле ћемо ми радити на терену, а други постајати посланици?
  • Када ће се странка демократизовати?
  • Ако смо сви једнаки, зашто су неки једнакији?
  • Због чега баш сада да се прекине запошљавање у државним фирмама, а обећали сте нам посао прије кампање?
  • Зашто само неки од наших могу да раде са државом, а други не?

Пети корак: У овој фази активности су усмјерене на жене високих функционера, с циљем да својим СНСД мужевима поставе неколико једноставних, али убитачних питања:

  • Јел’ теби преча Република Српска од мене и дјеце?
  • Ако си толико јак и моћан, што ми не запослиш дијете од сестрине другарице код себе на посао?
  • Од куда њима трећи стан, када си ти на бољој позицији?
  • До када ћеш ти радити као коњ, док други "скидају" кајмак?

Резултат: Након успјешног провођења свих пет корака овог процеса СНСД ће се или урушити због унутрашњег незадовољства или ће се реформисати у нормалну странку. Шта год да се деси његова политичка моћ ће бити знатно смањења.

А сада сви на своје радне задатке !!!Оставите одговор