dysko

Како побиједити Огњена Тадића

Битка, која је почела под заставом на којој пише: Како побиједити Милорада Додика?, полако али сигурно претвара се у битку под заставом на којој пише: Како побиједити Огњена Тадића!!? Тога су данас недвојбено свјесни и есдеесовци и есенесдеовци, једнако као и цијела булумента колатералних партија и њихових амбициозних политичара. Недавни жестоки и неконтролисани напад Милорада […]

четвртак, мај 20, 2010 / 12:27

Битка, која је почела под заставом на којој пише: Како побиједити Милорада Додика?, полако али сигурно претвара се у битку под заставом на којој пише: Како побиједити Огњена Тадића!!? Тога су данас недвојбено свјесни и есдеесовци и есенесдеовци, једнако као и цијела булумента колатералних партија и њихових амбициозних политичара.

Недавни жестоки и неконтролисани напад Милорада Додика на кандидате опозиције и покојег гледаоца, у његовом директном ТВ наступу, отворио је додатни простор за анализе, синтезе и манипулације на политичкој сцени Републике Српске, а богами и Федерације БиХ.

Дуго уљуљкиван поданичким обожавањем својих сарадника, понижавајућом снисходљивошћу властите партијске номенклатуре и дегутантним улизивањем државних службеника и функционера, Милорад Додик се изгледа пробудио из сна! У којем он, гле чуда, представља храброг витеза! Који се, гле чуда још већег, бори против ОХР-а и злих великих сила, партија из Федерације БиХ које желе уништити Републику Српску, и издајничких опозиционих партија из небитно мањег ентитета које слабе његову позицију. А што је само по себи у најмању руку и неморално и кажњиво, сматра исти. У том, доскора удобном и веома завидном сну, широке народе масе су са одушевљењем скандирале храбром премијеру: Тако је! Живио! Само напријед! Ти си наша дика!

Слутим да је буђење било болно!

И немилосрдно. Пробудили су га протести бораца, инвалида, отпуштених, гладних, понижених, увријеђених… а понајприје и поврх свега, основано се сумња, интензивно и вишеструко узастопно сањање Огњена Тадића! Ох, ужаса! Стоји Огњен пред зградом владе и лијевом руком, у присуству народа и полиције закључава главна врата, а десницом налегао на капију предсједничке палате…

То је био разлог за консултације, пардон, за хитну сједницу свих, свега и сваког! На којој су му неки храбрији сарадници стидљиво саопштили да је народ мало незадовољан, да су информације са терена мало климаве, и да су оне позитивне анкете, у ствари, биле наглашено куртоазне честитке за славу, па би требало прегруписати снаге и кренути у противофанзиву. У противном, слиједи „Спасавање војника Рајана“… премијера. Вјерујем да се тада, разбуђени и разљућени Вожд упутио на прву, најближу телевизију. Остало знате.

Тако се завршила прича о окупљању опозиције око СДС-а само ради рушења Милорада Додика. Почела је нова епизода под насловом: „СНСД окупља широк фронт политичких субјеката за рушење Огњена Тадића“. Чак је и Хрватска демократска заједница позвана у помоћ! Јер се СНСД од Срба одавно већ нема чему надати. Поготово сад кад Додик Хрватима прави државу у Босни. Па му је свако добро дошао у борби против Огњена Тадића. Па чак и они који отворено руше Републику Српску! Нарочито они, сматра Вожд. Јер да не сматра тако не би српску тробојку везивао са хрватском шаховницом! Плус потпис на папиру!

Разлика у начину унутарстраначког бирања кандидата за предсједника РС, такође је битна. Огњен Тадић је демократским гласањем изабран на Главном одбору СДС-а и на Скупштини СДС-а, а противкандидат и противкандидати ће му бити одређени-наређени – након састанака на приватним имањима, амбасадама и кафанама, испред којих ће бити паркиране црне лимузине. А унутра … употребите машту. Формално евидентирање слиједи касније.

Већ сада је потпуно јасно и извјесно да ће Огњен Тадић имати неколико противкандидата. Који неће бити истински противкандидати, већ плаћени пљувачи, подеметачи и денунцијанти. Дакле, такви неће бити кандидати – ЗА, већ кандидати – ПРОТИВ! Цвркуће ми једна птичица са гране, да је математичка анализа о томе колико Огњену гласова скида господин Калинић а колико господин Благојевић, увелико у току. Кад се заврши, истима ће бити упућена понуда за сарадњу. Она која се не одбија! А онда ће бити обзнањен – прави противкандидат! Како се претпоставља, лично ОН. Анализе показују да се једино шеф есенесдеа може супротставити кандидату коалиције „Заједно за Српску“, Огњену Тадићу. И то, не сам и не у фер борби! Ризик је превелик. Паника није далеко. Већ постаје опипљива! Ближи се дан одлуке. Ко год зна да чита види да се актуелној власти пише црно. Једнако јасно виде то и они који не знају читати. Они можда и јасније. У таквој ситуацији, можда шеф СНСД-а одустане, па за себе изабере неки сигурнији пролаз. У међувремену, актуелног предсједника Републике, именом презименом а богами и титулом – нико више и не спомиње!

Дакле, расписан је конкурс за прикупљање информација, дезинформација, бљувотина, опачина и свега оног што би могло бити на штету Огњена Тадића. У Мордор су позвани сви. Биће пара и игара.

Из дубине СНСД-а први је јурнуо, а ко други него човјек који сам за себе на интернету каже да је: столар, напредни графички радник, новинар, писац, публициста, фудбалер, посљедњи министар за информисање РС… а којег многи од оних које знам идентификују као есенесдеовског Хер Флика („Ало, ало“, чујемо ли се?)

На вањском тржишту најбржи на апликацији био је војвода. Слиједи плејада оних који имају правоснажне судске пресуде да су починили криминална дјела или су их сами признали, што их препоручује као поуздане свједоке. Воља да помогну и слушају није спорна, а медијски простор за напад на Огњена већ ради као драгстор. Плаћање одложено, или отписано. Ама отписано, брате! У таквој ситуацији било је логично помислити да ће Огњену притећи у помоћ „све што часно беше“. Ред је бранити поштеног човјека. То је питање части!

Међутим, након што је оптужен што као адвокат брани људе (логика којом би хирург био оптужен што оперише пацијенте), а затим му гатано, какав ће бити у будућности кад га изаберу, некако се стекао утисак да адвокатска, новинарска и друга удружења за заштиту људских права и достојанства, пландују негдје далеко на службеном путу. Вратиће се послије избора.

Додуше било би погрешно насјести на трик којим би умјесто да тужимо одговорне, ми грађани и бирачи требало само да бранимо жртве. Да будем јасан, то значи: ако неком од нас неки силеџија сломи руку, ми ту руку треба да оперишемо, а костоломца нико не треба да јури. Ради човјек свој посао.Што више руку сломи, мање ће их изаћи на изборе.То баш и нису разумјели они који су пожурили да Огњена, kao, бране једном руком, а у другој држе фактуру. Фактура је наравно у јачој и видљивијој руци. Очекујем да и нека кројачка радња подржи кандидатуру Огњена Тадића, уз услов да добије бар једно министарско мјесто. Па зар се подршка поштеном човјеку треба наплаћивати. А ако поштен неће да плати, за интерес се даје подршка лоповима. Интерес је чудо, а шатори, храна и пјеваљке већ спремни. Чуо сам да Вики Миљковић већ вјежба пјесму , „како да бранимо уставне промјене“ а Баја Мали Книнџа сређује рефрен о „фискалној стабилности“. Шушка се да премијер и Маринко Роквић вјежбају дует „ово је моја кућа живио сам ту… Ово је човек неки што ми узе све…“ Или су га већ пјевали негдје?

Тако некако.

Ко оно непркидно сања Огњена Тадића пред Владом?

И пред предсједничком палатом?Оставите одговор