Перо Симић снимио филм о Додику

Савјетник за медије предсједника Владе РС, ових дана је завршио снимање високобуџетног остварења у којем је централна личност човјек којег савјетује.

четвртак, 20 маја, 2010 / 19:34

Перо Симић, некада познат као (ратни) уредник листа СиМ (Семберија и Мајевица) из Бијељине и велики поштовалац лика и дјела Жељка Ражнатовића Аркана, завршио је снимање филма о успјесима Владе РС и, посебно, личности која јој је на челу.

Упућени кажу да је у питању високобуџетна продукција, и то до те мјере, да су се други савјетници предсједника Владе жалили на количину средстава која је издвојена за ову активност. Такође је, наводно, филм таквог карактера, да би се могао окарактерисати као "животни пут Милорада Додика".

РС на добром аутопуту

Да ли ће се ове предизборне припреме и потрошња новца грађана РС оправдати кроз технике какве смо већ видјели у Србији за вријеме владе Зорана Ђинђића, остаје да се види.

Наиме, тада је након озбиљног незадовољства грађана реформама које је провела власт након Слободана Милошевића, покренута маркетиншка кампања: Србија на добром путу, што је мотивисано потребом да се грађанима мора појаснити шта све Влада Србије ради након 5. октобра (на исти датум су одржани посљедњи локални избори у РС), те да ће врло брзо "живјети боље иако многима то сада тако не дјелује".

Живот и прикљученија

Перо Симић је након велике љубави према Радовану Караџићу, затим Жељку Ражнатовићу Аркану, једно вријеме док је СНСД био у опозицији, у својим текстовима у Независним новинама заступао, промовисао и бранио ставове тзв. Друге Србије, односно НВО сектора који финансиран од стране САД, ЕУ и НАТО, говоре ружно о Отаџбинском рату називајући га "агресија на БиХ", те Српску крсте као "геноцидна творевина".

Перо Симић је свега неколико пута иступао у јавност за посљедњег премијерског мандата Милорада Додика, односно свог мандата као особе задужене за Додиков имиџ у медијима. Тако је великој већини непознат, или га углавном знају као особу која стоји са десне стране предсједника владе (Додикове лијеве), у неком од Додикових хитова на Ју Тјубу.

Он носи карактер недавног премијеровог наступа на ТВ К3 из Прњавора (Ај, не сери) или Недељом у два на ХРТ (Два пута устаје да иде, али остаје док не пружи руку водитељу који му је одбије), те "сталним рубрикама" у федералним медијима резервисаним за њега, посебно у тв-магазину 60 минута; који се готово наслађују тим немилим испадима предсједника Владе РС.

Многи су склони да у томе виде потпуно одсуство утицаја савјетника за медије на Милорада Додика, те радикално другачији опис радног мјеста код истих. Стога ћемо ту преквалификацију, односно како се Перо Симић показао као филмаџија, моћи оцијенити тек након "премијере премијера".Оставите одговор