Кадиров против Марадоне, Фига, Барезија…

Кад предсједник руске републике Чеченије Рамзан Ахматович Кадиров (34) ријеши да игра фудбал за своју душу, он бира и доводи у Грозни да му се супротставе само велика имена. Тако је његов тим, састављен од ветерана руског и европског фудбала, играо осмог марта на стадиону Терека против већег дела бразилске репрезентације која је 2002. била […]

уторак, мај 3, 2011 / 17:36

Кад предсједник руске републике Чеченије Рамзан Ахматович Кадиров (34) ријеши да игра фудбал за своју душу, он бира и доводи у Грозни да му се супротставе само велика имена.

Тако је његов тим, састављен од ветерана руског и европског фудбала, играо осмог марта на стадиону Терека против већег дела бразилске репрезентације која је 2002. била свјетски првак (Бразилци победили са 6:4).

Његова прес-служба саопштава сада да у Грозни 11. маја долазе такве фудбалске величине као што су Аргентинац Дијего Марадона, Португалац Луис Фиго, Италијани Франко Барези, Алесандро Костакурта и Кристијан Вијери, бивши француски голман Фабјен Бартез, његови земљаци Мануел Аморос, Ален Богосјан и Жан Пјер Папен, Енглези Стив Мекманаман и Роби Фаулер, Уругвајац Енцо Франческоли, Чилеанац Иван Заморано, Аргентинац Роберто Ајала…

Ови прослављени фудбалери треба да буду својеврсни украс на отварању спортског комплекса и стадиона с 30.000 мјеста у његовом средишту у чеченском главном граду, који ће носити име Ахмата Абдулхамидовича-Кадирова.

То је Рамзанов отац, који је преминуо 9. маја 2004. од последица атентата бомбом на фудбалском стадиону у Грозном тог дана који су уочи параде за Дан побједе извели чеченски сепаратисти као чин освете за његову лојалност Москви.

Прес-служба истиче да ће у предсједниковом тиму бити познати руски фудбалери, али се не објављује да ли је ријеч о активним играчима или некадашњим.

Медији су раније спекулисали да је у госте поводом отварања комплекса испрва био позван италијански фудбалски великан Јувентус, коме је понуђено милион евра.Оставите одговор