11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

К-ПАКС (K-PAX)

Научнофантастични филм, са мање ефеката од просјечне срцепарајуће драме. Причу о специјалним ефектима у овом филму, најбоље приказује Протово (име ванземаљца) путовање брзином свјетлости. Не објашњава како функционише, јер су Земљани насилно примитивни. Зато практично покаже. Стане и каже Адиос, па онда Алоха. Био, и вратио се. На жељезничкој станици, осване човјек са друге планете. […]

среда, октобар 12, 2011 / 04:28

Научнофантастични филм, са мање ефеката од просјечне срцепарајуће драме.

Причу о специјалним ефектима у овом филму, најбоље приказује Протово (име ванземаљца) путовање брзином свјетлости. Не објашњава како функционише, јер су Земљани насилно примитивни. Зато практично покаже. Стане и каже Адиос, па онда Алоха. Био, и вратио се.

На жељезничкој станици, осване човјек са друге планете. Незгода је што нема докумената и по свему личи на Земљанина; те завршава на психијатрији. Ту започиње интервју на тему међупланетарног путовања, и прича се развија у филм.

Прот је прилично убједљив, све док га не хипнотишу. Тада прича о свом пријатељу, његовој трудној дјевојци, дјетету; нечем страшном што се десило. Љекар провјерава име Роберт Портер.

Усљед покоља породице који је затекао, развио подјељену личност. Прота са К-пакса, са којим је гледао звијезде у дјетињству. Побјегао је у њега да не би полудио од бола.

Није планетарно битно остварење, али се доима као одлична цјелина. Музика изванредно укомпонована са глумом Кевина Спејсија; а прича је прилично компактна, без већег броја нелогичних рупа.

(Редитељ: Јан Софтли; Улоге: Кевин Спејси, Џеф Бриџс)Оставите одговор