K. Дубица обиљежава двадесету годишњицу погибије Милана Тепића

Поводом обиљежавања двадесете годишњице погибије народног хероја Милана Тепића, начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз и представници општинске борачке организације посјетиће сутра мајку покојног мајора и положити цвијеће на гроб Тепића у селу Комленац. Прије двадесет година, 29.септембра, мајор ЈНА Милан Тепић нашао се у централном складишту убојних средстава у селу Беденику код Бјеловара, гдје […]

среда, септембар 28, 2011 / 08:55

Поводом обиљежавања двадесете годишњице погибије народног хероја Милана Тепића, начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз и представници општинске борачке организације посјетиће сутра мајку покојног мајора и положити цвијеће на гроб Тепића у селу Комленац.

Прије двадесет година, 29.септембра, мајор ЈНА Милан Тепић нашао се у централном складишту убојних средстава у селу Беденику код Бјеловара, гдје је био приморан да се са својим војницима повуче у складиште и организује одбрану од хрватских војника који су опколили бјеловарску касарну.

Не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике, Тепић је дигао у ваздух себе и војно складиште касарне. Бранећи своју државу и свој народ он је учинио херојско дјело због чега је и проглашен за хероја.

Милан Тепић рођен је 1957. године у селу Комленац у Козарској Дубици. Једини је постхумно одликовани народни херој посљедњег одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске. Постхумно му је 2007. године додијељен Златни грб општине Козарска Дубица, који је уручен његовом сину Александру, а једна улица у Козарској Дубици носи назив по овом хероју.

У његову част Република Српска је установила Орден за посебне заслуге у одбрамбено отаџбинском рату.Оставите одговор