К. Дубица: "Еко Бел" први инвеститор у пословној зони

Општина Козарска Дубица потписала је данас уговор са предузећем "Еко Бел" из Лакташа о купопродаји прве парцеле у Пословној зони "Липова Греда", односно о увођењу првог инвеститора. Циљ пројекта изградње Пословне зоне је рјешавање проблема незапослености, формирање нових радних мјеста, покретање привредних активности и привлачење инвестиција у Козарску Дубицу. Начелник општине Нино Јауз изјавио је […]

среда, мај 4, 2011 / 17:48

Општина Козарска Дубица потписала је данас уговор са предузећем "Еко Бел" из Лакташа о купопродаји прве парцеле у Пословној зони "Липова Греда", односно о увођењу првог инвеститора.

Циљ пројекта изградње Пословне зоне је рјешавање проблема незапослености, формирање нових радних мјеста, покретање привредних активности и привлачење инвестиција у Козарску Дубицу.

Начелник општине Нино Јауз изјавио је да пројекат "Пословна зона" у Козарској Дубици оправдава процјене, наводећи да општина у наредних пет година жели да смањи број незапослених са 2 040 на 1 000.

Он је најавио за сљедећу седмицу долазак представника три италијанске компаније који ће посјетити пословну зону, саопштено је из кабинета начелника општине Козарска Дубица.

"Захваљујући сарадњи општине и компаније ИБЦ, са којом смо прошле године потписали споразум о довођењу страних инвеститора у ову пословну зону, очекујемо озбиљне пословне партнере. Циљ је да Козарску Дубицу препознају и домаћи и страни инвеститори и да њиховим доласком буду отворена нова радна мјеста", нагласио је Јауз.

Технички директор предузећа "Еко бел" Бошко Шушњар рекао је да је овом приликом потписан уговор о купопродаји парцеле од 4 180 метара квадратних, а план је да на 1 000 метара квадратних буду изграђени производно-продајни објекти.

"У првој години инвестираћемо у 500 метара квадратних продајног простора, а након тога, у 2012. години, уредићемо преосталих 500 метара квадратних у производно-продајни простор", навео је Шушњар, додајући да ће "Еко бел" у "Липовој Греди" вршити откуп пољопривредних производа и њихов пласман како унутар БиХ тако и ван граница.

Према његовим ријечима, у плану је да на почетку буде запослено пет радника, а сљедеће године по потреби додатни број, што подразумијева више радника у сезони.

"Ми већ имамо један продајни објекат у Козарској Дубици и окупљамо 120 коопераната на простору ове општине. Средином јуна почећемо са радовим на изградњи објекта на купљеној парцели и у зависности од временских услова требало би да буде у функцију почетком новембра", додао је Шушњар. /крај/вј /фото/Оставите одговор