Јовановић потписао за Андерлехт

Раскидом уговора са Ливерпулом и потписивањем новог, двогодишњег са Андерлехтом, Милан Јовановић зарадио је 6,6 милиона евра. Милан Јовановић нови је фудбалер Андерлехта. После једне сезоне проведене на Енфилду, српски фудбалер и Ливерпул договорили су се око услова под којима ће раскинути уговор, а истог часа, репрезентативац наше земље потписао је нови, двогодишњи уговор са […]

среда, август 3, 2011 / 06:44

Раскидом уговора са Ливерпулом и потписивањем новог, двогодишњег са Андерлехтом, Милан Јовановић зарадио је 6,6 милиона евра.

Милан Јовановић нови је фудбалер Андерлехта.

После једне сезоне проведене на Енфилду, српски фудбалер и Ливерпул договорили су се око услова под којима ће раскинути уговор, а истог часа, репрезентативац наше земље потписао је нови, двогодишњи уговор са најтрофејнијим белгијским тимом.

Јовановић је незванично од раскида уговора са Ливерпулом, на штету клуба, зарадио 4,1 милиона евра, а за двије сезоне у Бриселу, зарадиће два и по милиона евра нето.

Јовановић је у Ливерпул отишао прошлог љета после Свјетског првенства у Јужној Африци, као слободан играч, након што му је истекао уговор са белгијским Стандардом из Лијежа за који је играо четири сезоне и за који је постигао 69 голова на 153 наступа.

Ипак, менаџер који је инсистирао на његовом ангажману, Рафаел Бенитез, отишао је са Енфилда прије почетка сезоне, а код његових наследника Роја Хоџсона и Кенија Далглиша, популарни "Лане" није се наиграо. Дрес Ливерпула носио је 18 пута и постигао два гола, један у Лига купу Енглеске, други у Лиги Европе.

После сезоне којом ни клуб, ни играч нису били задовољни, дошло је до раскида вишегодишњег уговора, што је Ливерпул "дебело" платио.

Јовановић је прије Андерлехтовог ривала, Стандарда, играо за Локомотиву из Москве, а прије тога за Шахтјор из Доњецка, у који је отишао 2003. године из Војводине. Играма у Белгији стекао је статус репрезентативца Србије, за коју је наступао 35 пута и постигао десет голова.

Ипак, губитком места у тиму Ливерпула, изгубио и статус репрезентативца код Владимира Петровића, па се Јовановић нада да ће добрим играма у земљи у којој је оставио дубок траг повратити поверење селектора.Оставите одговор