Почело "Зворничко културно љето"

Концертом Бориса Новковића, у Зворнику је синоћ почела традиционална културно-забавна манифестација "Зворничко културно љето 2011" на којој ће бити приказано више позоришних представа, музичких концерата, те других културних садржаја. Претходно је начелник општине Зворник Зоран Стевановић отворио ову манифестацију, пожеливши Зворничанима и гостима да пронађу нешто за себе из разноврсног репертоара који ће у наредних […]

среда, август 3, 2011 / 06:23

Концертом Бориса Новковића, у Зворнику је синоћ почела традиционална културно-забавна манифестација "Зворничко културно љето 2011" на којој ће бити приказано више позоришних представа, музичких концерата, те других културних садржаја.

Претходно је начелник општине Зворник Зоран Стевановић отворио ову манифестацију, пожеливши Зворничанима и гостима да пронађу нешто за себе из разноврсног репертоара који ће у наредних седам дана бити на програму овог културно-забавног спектакла.

Према програму манифестације, данас ће глумци позоришта из Мркоњић Града одиграти представу "Француска снаја", док ће истог дана бити одржано вече фадо музике са Мајом Волк, а потом концерт Београдског акустичног оркестра.

У четвртак, 4. августа, глумци зворничког театра "Капиталина Ерић" извешће представу "Траума", док ће на љетној позорници Градске плаже наступити група С.А.Р.С.

Промоција филма и књиге о глумцу Зорану Радмиловићу биће одржана у петак, 5. августа, а на обали Дрине концерт ће одржати Кнез.

Пратећи програми манифестације биће Ликовна колонија сликарске радионице "Палета", мини сајам књига Издавачке куће "Библионер", те Вајарска колонија у којој ће учествовати академски вајари из умјетничке асоцијације "Клуб 9" из Београда.

У суботу, 6. августа, у оквиру програма "Људи и мостови" биће уприличен сусрет представника општина Зворник и Мали Зворник на мосту "Краља Александра Првог Карађорђевића", који преко Дрине повезује ове двије локалне заједнице.

Након позоришне представе "Херој нације", у извођењу зворничког театра "Капиталина Ерић", исто вече концерт ће одржати Александра Перовић.

У недјељу, 7. августа, биће одржана "Зворничка регата", те вече поезије Саве Божића и Милана Стевановића, као и представа за дјецу "Кловн и још један".

Концертом Мие Борисављевић, у понедјељак, 8. августа, биће завршено "Зворничко културно љето", уз претходно одржану свечану академију "У славу Светој Петки" и обиљежавање крсне славе општине Зворник "Свете Петке Трнове", заштитнице града Зворника.

"Зворничко културно љето", за разлику од ранијих година, када се искључиво одржавало на љетној позорници Градске плаже, ове године одржава се на четири локације, односно у Дому омладине, на платоу испред зграде "Касина", на Зворничкој тврђави Ђурђев град, док ће се концерти традиционално одржавати на љетној позорници.

Организатор и покровитељ ове једанаесте манифестације је општина Зворник, уз подршку Владе Републике Српске.Оставите одговор