Још два дана до "Хиљада малих осмијеха"

У суботу јединствена свечана вечера у организацији Америчке трговачке коморе за прикупљање средстава за УНИЦЕФ. Два дана пред свечану вечеру Америчка трговачка комора је већ забиљежила интерес донатора који ће подржати УНИЦЕФ-ову иницијативу „Најбољи почетак за свако дијете“. Овогодишњи Златни донатори догађаја су Електропривреда и м:тел. Серебрни донатори су БХ Телеком, Синдикат БХ Телеком-а и […]

четвртак, мај 19, 2011 / 15:19

У суботу јединствена свечана вечера у организацији Америчке трговачке коморе за прикупљање средстава за УНИЦЕФ.

Два дана пред свечану вечеру Америчка трговачка комора је већ забиљежила интерес донатора који ће подржати УНИЦЕФ-ову иницијативу „Најбољи почетак за свако дијете“.

Овогодишњи Златни донатори догађаја су Електропривреда и м:тел. Серебрни донатори су БХ Телеком, Синдикат БХ Телеком-а и Мајкрософт, а бронзани ББ, Унитиц, Сектор Секјурити, НЛБ Развојна Банка АД БЛ, Рајфајзен банка, Кока кола, Амерички универзитет у БиХ, Логософт, ФедЕка, Сименс и Комјунис.

Након успјешно релизоване прошлогодишње акције „Хиљаде малих осмијеха“, Америчка трговачка комора је и ове године домаћин овог јединственог гала хуманитарног догађаја. Уз удружене снаге и подршку других донатора скупљат ће се средстава намијењена УНИЦЕФ-овој иницијативи „Најбољи почетак за свако дијете у БиХ“, у оквиру које се ради на успостављању иноватиних модела пружања интегрисаних услуга у раном дјечијем узрасту кроз отварање центара за рани раст и развој.

Свечано дружење на једном мјесту окупит ће пријатеље дјеце. Специјални гост вечери је Патрик Мун, амбасадор САД у БиХ, а догађају ће присуствовати и Флоренс Бауер, представница УНИЦЕФ-а у БиХ, представници дипломатског кора и бројни ВИП гости, донатори догађаја "Хиљаде малих осмијеха". Посебно за ову прилику, забавни програм припремили су ученици Средње музичке школе из Сарајева, плесна група Фреш Џенерејшн и Фидбек бенд.

„Захваљујемо се свим донаторима који су се одазвали нашем позиву и препознали овај велики и користан пројекат стварања услова за сретније дјетињство наше дјеце данас и постављања темеља за бољу будућност ове земље. Позивамо све заинтересоване да се прикључе акцији и куповином карте путем телефона 033 269 230 и 033 269 231 дају свој допринос“ изјавила је Лејла Зукић-Кривдић, предсједница Америчке трговачке коморе у БиХ.

Захваљујући подршци Европске уније, Норвешке владе, Одјела Владе Велике Британије за међународни развој и компаније м:тел, УНИЦЕФ је отворио седам центара за рани раст и развој широм БиХ кроз који је понудио иновативни модел који повезује услуге здравствене и социјалне заштите, те одгоја и образовања у раном дјетињству. Од дијела средстава које је комора прикупила прошле године искориштен је за куповину комбија који ће се користити за приступ и пружање услуга на унапређењу раног раста и развоја дјеци и родитељима у руралним подручјима.Оставите одговор