Јоакимова награда нишком позоришту

Јоакимова награда за најбољу представу на управо завршеном 8. Јоаким фесту у Крагујевцу припала је "Ожалошћеној породици” Бранислава Нушића у режији Андраша Урбана и извођењу Народног позоришта из Ниша. Редитељ Андраш Урбан добио је ову награду у категорији најбољег редитеља али и за сценско рјешење поменуте представе. Душан Ковачевић награђен је овим вриједним признањем за […]

среда, мај 18, 2011 / 09:25

Јоакимова награда за најбољу представу на управо завршеном 8. Јоаким фесту у Крагујевцу припала је "Ожалошћеној породици” Бранислава Нушића у режији Андраша Урбана и извођењу Народног позоришта из Ниша.

Редитељ Андраш Урбан добио је ову награду у категорији најбољег редитеља али и за сценско рјешење поменуте представе.

Душан Ковачевић награђен је овим вриједним признањем за текст представе „Живот у тесним ципелама”, док су Јоакимову награду за глуму добили: Милорад Мандић Манда за улогу Јованче Мицића у комаду „Пут око света”, Душанка Стојановић Глид за тумачење Катарине у делу „ПР или потпуно расуло”, Борис Исаковић за ролу Леке у поменутој представи „ПР или потпуно расуло” и Петар Краљ за лик Андрије Гавриловића у комаду „Матица”.

Јоакимова награда за костим припала је Ирени Белојици за представу „Ожалошћена породица”, а Влатку Стефановском за оригиналну музику коју је написао за представу „Матица”.

Јоакимова специјална награда додијељена је Горану Петровићу за текст драме „Матица” која је на репертоару београдског Атељеа 212. Жири за додјелу награда 8. Јоаким феста радио је у саставу: Боро Драшковић, редитељ, Маја Пелевић, драмски писац, и Славко Милановић, драматург.Оставите одговор