Јеремић: Моји трошкови још нису утврђени

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић, који је изабран за предсједника Генералне скупштине УН, изјавио је да још није утврђен коначан буџет за једногодишње предсједавање свјетском организацијом и објаснио да ће то највјероватније учинити наредна влада. „Са сигурношћу могу да кажем да ће сви издаци бити на нивоу оних који су утврђени прописима за српске дипломате […]

четвртак, јул 5, 2012 / 12:52

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић, који је изабран за предсједника Генералне скупштине УН, изјавио је да још није утврђен коначан буџет за једногодишње предсједавање свјетском организацијом и објаснио да ће то највјероватније учинити наредна влада.

„Са сигурношћу могу да кажем да ће сви издаци бити на нивоу оних који су утврђени прописима за српске дипломате у САД. Они су свакако испод примања дипломата других земаља региона и нису ни приближни износима који се, очигледно врло тенденциозно, провлаче у нашој јавности“, рекао је Јеремић за београдску „Политику“.

Јеремић је истакао да ће цијена предсједавања Србије бити јасно представљена.

Поводом критика због висине одобрених средстава, које је изрекао замјеник предсједника Демократске странке Драган Ђилас, Јеремић је навео да је градоначелник Београда "међу последњим људима у Србији који би смео да користи такве изразе“, јер "спори надлежност државне ревизије да преиспита трошкове градске управе".

Он је навео да ће се српски дио тима састојати од деветоро људи, од којих ће седам бити у Њујорку и двоје у Београду, а тим ће предводити некадашњи амбасадор при УН Дејан Шаховић.

„Остатак тима ће чинити млађе дипломате различитих рангова, за које ће рад у кабинету председника Генералне скупштине представљати радно искуство од непроцењиве вредности. Они ће бити, у неку руку, `златна генерација`, људи на чијем ће професионализму и знању сутра почивати мултилатерална дипломатија Србије“, објаснио је Јеремић.Оставите одговор