Јемство од милион евра за Терзићеву слободу

Виши суд у Београду одредио је данас јемство од милион евра за пуштање из притвора бившег председника Фудбалског савеза Србије Звездана Терзића, оптуженог за злоупотребе у трансферима фудбалера у стране клубове у вредности од четири милиона евра. Судија Данко Лаушевић рекао је да суд одбија предлог одбране да Терзић буде пуштен из притвора уз јемство […]

понедељак, мај 9, 2011 / 16:35

Виши суд у Београду одредио је данас јемство од милион евра за пуштање из притвора бившег председника Фудбалског савеза Србије Звездана Терзића, оптуженог за злоупотребе у трансферима фудбалера у стране клубове у вредности од четири милиона евра.

Судија Данко Лаушевић рекао је да суд одбија предлог одбране да Терзић буде пуштен из притвора уз јемство од 535.000 евра и одредио милион евра за јемство.

Терзићев адвокат Анте Бошковић рекао је новинарима после суђења да је одлука суда разумна и једино исправна и изразио наду да ће Терзић изаћи из притвора пре 15. јуна, за када је заказан наставак суђења. „Терзићева фамилија ће скупити тај износ, а јавило се и милион његових пријатеља спремних да помогну”, рекао је Бошковић.

Одбрана је раније понудила јемство у некретнинама за које тврди да вреде 535.000 евра.
Лаушевић је 23. марта одбио јемство Терзића и ту одлуку је саопштио без присуства јавности, пошто је после паузе суђења забранио улазак у судницу Терзићевој родбини и пријатељима, као и новинарима.

Апелациони суд у Београду је укинуо то решење у којем је одбијање јемства образложено опасношћу од бекства и наложио Вишем суду у Београду да донесе нову одлуку са јасним образложењем.

Терзић је био у бекству готово три године, а предао се 11. новембра 2010. године, од када је у притвору.

Суд је и раније два пута одбио да пусти Терзића да се брани са слободе уз јемства од 200.000 евра и 535.000 евра, а тужилаштво се прво, у јануару, сагласило да буде пуштен да се брани са слободе уз јемство од 200.000 евра, али је у марту променило став и успротивило се укидању притвора уз јемство од 535.000 евра.

Терзић, бивши директор фудбалског клуба ОФК Београд, и тројица његових сарадника оптужени су да су злоупотребама присвојили око четири милиона евра од трансфера више фудбалера у стране клубове.

Поред Терзића, оптужени су и бивши генерални секретар Заједнице фудбалских клубова Прве савезне лиге Милован Никодиновић, бивши директор ОФК Београда Владимир Булатовић и Дражен Подунавац.

Против Никодиновића је поступак раздвојен јер је болестан.Оставите одговор