Јединице ДНР ослободиле до сада окружену Волноваху

Окружени град на аутопуту Доњецк – Маријупољ, заузеле су у потпуности снаге Народне Милиције Доњецке Народне Републике, јавило је на свом Телеграм каналу Министарство одбране Руске Федерације.

петак, март 11, 2022 / 14:43

(Насловна фотографија приказује још неослобођену Волноваху кроз објектив Дани(ј)ела Симића.)

Снаге које су овдје ангажоване, упутиће се према Маријупољу или ка напорима да окруже масивне снаге које су још увијек одане режиму у Кијеву, а имају у домету Доњецк. Осим овог успјеха, јединице ДНР су под контролу ставиле мјеста Ољгинка, Велика-Анатољ, Зелениј гај, а продор јединица у дубину износио је шест километара.

Такође, сужен је обруч око Маријупоља, те су са свих страна, тј. источног, сјеверног и западног працда помјерили линију за 800 метара према обали Азовског мора.

Јединице Руске Армије су изажле на границу Петровскоје – Јевеновка – Октјабрскаја, а њихов продор у дубину је износио 17 километара.

Од других вијести за претходна 24 часа цивинле циљеве у Лугањској Народној Републици украјинци гађали четири пута. Стахановски завод је том приликом оштећен.

На цивилне циљеве у ДНР пало 10 пројектила од 122 мм на Озеровку. Гађана је и Горловка, која је традиционални циљ артиљерије под командом режима из Кијева.

Прије посљедњих успјеха јединице Народне Милиције ДНР заузела мјеста: Марјановка, Лазаревка, Лесноје, те су напредовали један км према центру Маријупоља са сјеверне стране града.

Руска Армија која је дошла из правца Крима заузела у току јучерашњег дана мјеста Степноје, Кравипивницкоје, Мали Кремењчик, Новопетриковка и Јаљинскоје.

Руска ПВО је у ваздуху оборила један МиГ-29, три беспилотника, ми би рекли дрона, турске производње и типа «Байрактар ТБ-2», те једну тактичку ракету «Точка-У»Оставите одговор