Један Пикасо и један плакат на српском писму у МСУРС (без енглеске варијанте)

Поводом Међународног дана музеја 18. маја, четвртак у 19 часова у Музеју савремене умјетности Републике Српске биће изведена представа ,,Један Пикасо" Џефрија Хачера у режији Андреја Дрљаче.

среда, мај 17, 2023 / 11:24

Андреј је студент треће године Позоришне режије на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, под менторством МА Горана Дамјанца, доцента на Катедри за глуму и позоришну режију.

Представа "Један Пикасо" приказује како би изгледао сусрет Пикаса и представника нацистичког режима, која је у овој драми врло привлачна и образована госпођица Фишер, за вријеме нацистичке окупације Париза. Комад се бави положајем умјетника у тоталитарном режиму, односом умјетности и рата, стварања и цензуре.

У представи играју студенти треће године Глуме у класи проф. Жељка Митровића: Илија Ивановић и Анђела Тасић.

У реализацији сценографије представе учествовали су Катарина Ђаковић, студенткиња треће године Графичког дизајна у класи проф.МА Јелене Грубор, Душан Ковачевић, студент треће године Сликарства у класи проф. др Борјане Мрђа и Андреј Дрљача.

Трајање: 75 мин Након представе имате прилику да погледате изложбу "Сутра је понедељак" умјетника Раше Тодосијевића која је отворена до 10. јула 2023. године.Оставите одговор