Јапан: Због тајфуна могућа евакуација 1.32 милиона људи

Јапанске власти препоручиле су данас да 1,32 милиона људи напусти своје домове због наиласка тајфуна праћеног обилном кишом, која би могла да проузрокује поплаве и нова клизишта. Упозорење о евакуацији издато је у више општина којима пријети наилазак тајфуна.То се посебно односи на Нагоју у централном дијелу Јапана, гдје је препоручена евакуација 1,09 милиона становника.Улице […]

уторак, септембар 20, 2011 / 13:30

Јапанске власти препоручиле су данас да 1,32 милиона људи напусти своје домове због наиласка тајфуна праћеног обилном кишом, која би могла да проузрокује поплаве и нова клизишта.

Упозорење о евакуацији издато је у више општина којима пријети наилазак тајфуна.То се посебно односи на Нагоју у централном дијелу Јапана, гдје је препоручена евакуација 1,09 милиона становника.Улице и сутерени у овом граду, индустријском центру и сједишту аутомобилске компаније "Тојота", већ су поплављени, објавила је телевизија НХК.

Тајфун "Роке", петнаести ове године који је захватио околину Јапана, лагано се креће, али снажни удари вјетра достижу брзину од 144 километра на час.

Јапанска метеоролошка служба наводи да би овај циклон, који се данас налази на југозападу архипелага, сутра могао да захвати острво Ханшу и заобиђе Токио.

Јапан, кроз који сваке године прође најмање десетак тајфуна у периоду између јула и октобра, тешко је погођен тајфуном "Талас" почетком мјесеца. У налету овог тајфуна погинуло је или нестало 100 људи, углавном на западу земље.Оставите одговор