Ја говорим, буди спреман да чујеш

Данас се у свим престоницама свијета, обиљежава Свјетски дан свјесности о аутизму. Удружење за помоћ лицима са аутизмом ,,Дјеца свјетлости" из Бањалуке тим поводом организује на Тргу Крајине испред робне куће "Боска", окупљање и дружење чланова Удружења, тј. дјеце са аутизмом, њихових родитеља, стручњака и младих волонтера-психолога који са њима раде, као и са грађанима […]

уторак, април 2, 2013 / 09:33

Данас се у свим престоницама свијета, обиљежава Свјетски дан свјесности о аутизму.

Удружење за помоћ лицима са аутизмом ,,Дјеца свјетлости" из Бањалуке тим поводом организује на Тргу Крајине испред робне куће "Боска", окупљање и дружење чланова Удружења, тј. дјеце са аутизмом, њихових родитеља, стручњака и младих волонтера-психолога који са њима раде, као и са грађанима Бањалуке, а под мотом ЈА ГОВОРИМ, БУДИ СПРЕМАН ДА ЧУЈЕШ !!! (Пошто у Бањалуци пада киша, дружење ће бити премјештено у Музички павиљон Парка Петар Кочић)

Дружење ће увеличати својим присуством и позната лица нашег града, као и дјечији хор Врапчићи, који ће дијелити грађанима промотивни материјал и плаве балоне, јер плава је боја аутизма.

Дјеца из Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Бањалука који спроводе пројекат "Снажнији глас за дјецу", финансиран од Европске комисије, свечано ће уручити Удружењу "Дјеца свјетлости"играчке и дидактички материјал који су сами израђивали.

То је вриједан поклон, али још је вреднија подршка и добра воља која спаја наша два удружења, кажу у удружењу Дјеца свјетлости.

Најважније од свега је да овим окупљањем, које је већ одавно пракса на овај датум у свим државама, покажемо да су и Република Српска и Бања Лука спремне да пригрле своје аутисте.

Они су само мало другачији, не знају да мрзе, али знају да се радују!

Компанија М:тел додијелила нам је кратки број 1413 који ће бити у функцији од 1. до 30. априла.Прикупљени новац искористићемо за побољшање услова рада и набавку дидактичког материјала.Оставите одговор