Извозници наоружања на дневном губитку од 100.000 КМ

Фирме које се баве извозом наоружања и војне опреме из БиХ дневно губе између 50.000 КМ и 100.000 КМ, јер је Предсједништво БиХ прије два мјесеца донијело одлуку о забрани издавања дозвола за извоз, упозорио је предсједник Групације намјенске производње у Спољнотрговинској комори БиХ Зијо Фазлагић. Фазлагић, који је и директор Ремонтног завода Хаџићи, рекао […]

уторак, мај 10, 2011 / 14:52

Фирме које се баве извозом наоружања и војне опреме из БиХ дневно губе између 50.000 КМ и 100.000 КМ, јер је Предсједништво БиХ прије два мјесеца донијело одлуку о забрани издавања дозвола за извоз, упозорио је предсједник Групације намјенске производње у Спољнотрговинској комори БиХ Зијо Фазлагић.

Фазлагић, који је и директор Ремонтног завода Хаџићи, рекао је да је у најтежој ситуацији фирма "Гинекс", јер су њене извозне дозволе најфреквентније, а има такву производњу која је у појединачним цијенама врло мала, али у укупном износу огромна.

Према његовим ријечима, то су непосредне штете одлуке Предсједништва, док су посредне оне које купцима дају информацију да је БиХ непоуздана за пословање, пише сарајевски "Дневни аваз".

"Почетак године веома је битан, а ми смо тада добили санкције. Да се то десило крајем године, све би било другачије. То су несагледиве штете и морамо хитно, макар увели дуплу контролу на процедуре извоза, што прије наставити да извозимо", истакао је Фазлагић.Оставите одговор