Извјесни Сувара: За снимак ми је платила СДС

Радио-телевизија Републике Српске (РТРС) објавила је синоћ изјаву Горана Суваре, особе са потернице у Републици Српској, који тврди да му је Српска демократска странка (СДС) платила 50.000 евра да тајно сними контроверзног бизнисмена Милета Радишића и наведе га да говори о умешаности врха власти Републике Српске у корупцију. Он је навео да је разговор снимљен […]

петак, октобар 9, 2015 / 09:31

Радио-телевизија Републике Српске (РТРС) објавила је синоћ изјаву Горана Суваре, особе са потернице у Републици Српској, који тврди да му је Српска демократска странка (СДС) платила 50.000 евра да тајно сними контроверзног бизнисмена Милета Радишића и наведе га да говори о умешаности врха власти Републике Српске у корупцију.

Он је навео да је разговор снимљен пре шест, седам месеци, а да је део који је јуче на свом сајту објавио СДС, премонтиран.

Сувара је рекао да је с њим о снимању Радишића прво преговарао Небојша Вукановић, саветник председника СДС Младена Босића, а потом и СДС-ов начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић.

"Небојша Вукановић ми је објаснио да је Милорад Додик криминалац, да они имају доказе. Да би требало по сваку цену нешто урадити. Он је чуо да ја имам блиске односе са Милетом Радишићем. Понудио ми је огромну своту новца за три реченице гласа Милета Радишића", рекао је он.

Сувара тврди да је добио 50.000 за аудио-снимак који је јуче објављен на сајту СДС-а, у којем Радишић говори да је тајкун Младен Милановић Каја уз помоћ министра финансија Зорана Тегелтије намеравао преко Уникредит банке да купи бањалучку Нову банку.

Према његовим речима, потом му је Гашановић понудио милион марака да убеди Милета Радишића да искомпромитује председника Републике Српске Милорада Додика.

Небојша Вукановић је за агенцију Бета демантовао тврдње да је од Суваре тражио да тајно сними Радишића, наводећи да је Сувара звао њега и понудио му снимак.

"Није битно како смо ми дошли до снимка. Потврђена је аутентичност снимка и то је најбитније", казао је Вукановић.

У објављеном аудио снимку Миле Радишић говори о умешаности врха власти Републике Српске у "корупционашке афере".

Вукановић је навео да је Сувара све урадио због освете Додику и СНСД, за које је радио у кампањи и који су му обећали да ће га ослободити у одређеном процесу вођеном против њега, али после избора нису одржали обећање због чега је он морао да побегне из Републике Српске.

Извјештај РТРС-а:0 КОМЕНТАРА

 1. Donekle dobro u ovoj mafijaško-ucjenjivačkoj igrariji dva klana je to što će klan sa tri slova sad morati objaviti i drugi snimak o klanu sa četiri slova…

  Volio bih da konačno počnu da ih hapse zbog snimaka…kad se već ne hapse kriminalci, neka bar kriminalci hapse one koji kriminalce ucjenjuju…

  Sva bijeda RS politike skupila se između dva ubistva;
  JUGOVIĆ-VUKELIĆ

  Svi su zaboravili intervju sokolačke televizije…i nikome nije jasno zašto je SZP sa velikih priča pao na kilu zlata…

  Uživajte

 2. Da, I sad to kažem: Bosiću, pravi izbor.

  Nažalost, jedan o rijetkih koji je pravo odradio.
  Bosić je maestro da , da li namjerno,ili nenemjerno, nisam siguran, odabere guju u njedrima. Naprimjer, Stevandića, ovoga špiclova iz Dubice, … govorilo mu se, nije slušao i sad neka kuca papakčorbu.

  Dalje, što se nije diferencirao od obrvana i strvralačkih smrdonja? Što je dopustio da ga rudonja voda na povodc?….itd, itd…
  Dakle, Vukanović mu je , po mom mišljenju, pravi izbor…

 3. Кајо хоће да купи Нову банку. Хапси Додика!
  Неки типови купили од Радишића земљу. Хапси Додика.
  Криминалац Симо пише коментаре на Фронталу. Хапси Додика.

  Задатак јенјасан. Додик мора пасти. Увукла се нервоза. Послије киле злата, нови покушај. И опет се зајебаше. Сад још морају објаснити откуд им 100.000 КМ

Оставите одговор