Изетбеговић: Ко ће знати ко је препоручио Алкалаја

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да није упознат да је нека институција у БиХ званично дала препоруку за избор бившег министра иностраних послова Свена Алкалаја на високу функцију у УН, истакавши да Алкалај тамо не представља БиХ, већ је помоћник генералног секретара УН Бан Ки Муна за овај дио Европе. "Није данас дискутовано […]

понедељак, март 19, 2012 / 16:19

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да није упознат да је нека институција у БиХ званично дала препоруку за избор бившег министра иностраних послова Свена Алкалаја на високу функцију у УН, истакавши да Алкалај тамо не представља БиХ, већ је помоћник генералног секретара УН Бан Ки Муна за овај дио Европе.

"Није данас дискутовано о томе, не мислим да је ико био дужан да такву ствар уради у односу на УН и не знам да је ико од нас дао неку посебну препоруку, а мислим и да не постоји таква обавеза", рекао је Изетбеговић новинарима након сједнице Предсједништва БиХ.

Он је прецизирао да је Алкалај именован директно по избору генералног секретара УН Бан Ки Муна као његов помоћник за овај дио Европе.

Генерални секретар УН Бан Ки Мун одабрао је бившег министра иностраних послова Свена Алкалаја за извршног секретара Економске комисије УН за Европу (УНЕЦЕ), саопштено је 9. марта на интернет страници свјетске организације. Није познато када ће Алкалај преузети нову дужност.

Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић изјавила је раније да ће представници Републике Српске реаговати према УН поводом именовања Алкалаја. Она сматра да именовање Алкалаја на функцију у УН нема смисла и представља доказ да је он сва своја бесмислена путовање, на која је трошио новац, користио за личне сврхе.Оставите одговор