Иво Миро Јовић: ”60 минута” разбија БиХ и нека наставе

Политички магазин Федералне телевизије "60 минута" директно ради на разбијању БиХ и иза таквог пројекта стоји бошњачки национализам, сагласни су политички и интелектуални представници Хрвата у БиХ, као и чланови Удружења добровољаца ХВО-а "Херцег – Босне". Члан Предсједништва ХДЗ-а БиХ Иво Миро Јовић сматра да не треба ништа предузимати против наведеног политичког магазина и да […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 15:20

Политички магазин Федералне телевизије "60 минута" директно ради на разбијању БиХ и иза таквог пројекта стоји бошњачки национализам, сагласни су политички и интелектуални представници Хрвата у БиХ, као и чланови Удружења добровољаца ХВО-а "Херцег – Босне".

Члан Предсједништва ХДЗ-а БиХ Иво Миро Јовић сматра да не треба ништа предузимати против наведеног политичког магазина и да је "добро да наставе с таквим пројектом и политиком".

"Такав пројект и политика која се проводи резултират ће оном што желе, а то је рушење БиХ", рекао је Јовић Срни, реагирајући на прилог о Хрватској заједници "Херцег Босна", који је синоћ објављен у политичком магазину "60 минута".

У ХДЗ-у 1990 истичу да је овај политички магазин непрофесионалан и апсолутно штетан по односе у БиХ.

Гласноговорник ХДЗ 1990 Весо Вегар рекао је Срни да се наведеним магазином морају, прије свега, позабавити федералне институције, односно Парламент Федерације БиХ, који је оснивач Федералне телевизије.

"Нема сумње да је у рату било злочина за које они који су их починили морају одговарати, али је недопустиво проглашавати криминалцима и злочинцима све који су били на функцијама у вријеме "Херцег Босне". По томе испада да су сви они који су били у ХВО-у или Војсци Републике Српске непријатељи, злочинци и припадници паравојних формација, па се онда с правом може поставити питање што је то данас БиХ“, додао је Вегар.

Он је подсјетио да је лидер ХДЗ-а 1990 Божо Љубић раније поднио приговор Регулаторној агенцији за комуникације БиХ због прилога у којем су хрватски дужносници стављени у контекст фашизма.

Предсједник Хрватског интелектуалног збора у БиХ Миле Ласић оцијенио је за Срну да би за БиХ и односе у земљи најбоље било да ова политичка емисија уопће не постоји, те за сутра у Мостару најавио трибину на којој ће бити ријечи о положају Хрвата у БиХ и утјецају медија на укупне односе у земљи.

Директор Хрватског радија "Херцег-Босне" Жељко Рагуж оцијенио је да магазин "60 минута" медијски манипулише јавношћу.

"Такве манипулације, прије свега, одговарају међународној заједници у БиХ. Медијским манипулацијама се реализира неколико значајних планова међународне заједнице у БиХ, међу којима је да се не допусти изградња институција БиХ без ритма који су они наметнули, слабљене Српске и спречавање хрватских захтјева за равноправношћу”.

Он је нагласио да се више година бошњачка јавност забављала медијским манипулацијама Федералне телевизије, али да сада то представља проблем и бошњачким странкама које су "дошле на ред".

Политички магазин Федералне телевизије "60 минута" синоћ је објавио прилог о Хрватској заједници "Херцег – Босна", у којем су некадашњи, али и актуелни представници хрватског народа у БиХ окарактерисани као криминалци и злочинци.Оставите одговор