Ивановић: Барикаде су средство

Државни секретар Министарства за Косово и Метохију Владе Србије Оливер Ивановић изјавио је да барикаде Срба на сјеверу Косова нису циљ, већ средство да се омогуће преговори у којима ће се пробати изборити за оно што је Србима важно. "Није довољно ни да се воде преговори само са преговарачем из Београда, морају се водити и […]

среда, септембар 28, 2011 / 08:47

Државни секретар Министарства за Косово и Метохију Владе Србије Оливер Ивановић изјавио је да барикаде Срба на сјеверу Косова нису циљ, већ средство да се омогуће преговори у којима ће се пробати изборити за оно што је Србима важно.

"Није довољно ни да се воде преговори само са преговарачем из Београда, морају се водити и са локалним самоуправама. Мора се ући у преговоре јер овакво стање није одрживо на дуже стазе", рекао је Ивановић за "Нови репортер".

Он је истакао да Срби на Косову гледају на Србију као на своју државу и да ће оно што држава буде договорила народ прихватити, без обзира на политичке и страначке разлике.

Ивановић је истакао да су приштинске власти свјесне да на сјеверу Космета не могу да направе бог зна шта без снажне подршке међународних представника, прије свега Еулекса и Кфора, додајући да су најаве попут интеграције сјеверног дијела у приштински систем велике, бомбастичне ријечи усмјерене према домаћем јавном мњењу.

Припадници Кфора пуцали су јуче на административном прелазу Јариње у ненаоружане људе и медицинску екипу која је указивала помоћ повријеђенима, изјавио је медицински техничар Младен Костић.

У Здравствени центар у Косовској Митровици примљено је седморо људи повријеђених на Јарињу, од којих шест има устрелне и прострелне повреде од бојеве муниције, а једно је примљено на очно одјељење због сузавца, рекао је директор ове здравствене установе Милан Јаковљевић.

КФОР је саопштио да су повријеђена и четири припадника међународних снага.Оставите одговор