Иванић: Вријеме је да привредници наметну теме

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић поручио је јуче у Бихаћу да је вријеме да привредници преузму иницијативу и да наметну економске теме као приоритетне у односу на политику, која је доминантна у БиХ. Иванић је учесницима пословне конференције “Бизнис плус” рекао да у том погледу може помоћи међународна заједница, саопштено је из Предсједништва БиХ. Он […]

субота, март 5, 2016 / 07:57

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић поручио је јуче у Бихаћу да је вријеме да привредници преузму иницијативу и да наметну економске теме као приоритетне у односу на политику, која је доминантна у БиХ.

Иванић је учесницима пословне конференције “Бизнис плус” рекао да у том погледу може помоћи међународна заједница, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је истакао неопходност промјене имиџа БиХ како би се направио ефикаснији простор и повољнији амбијент за инвестиције од којих би грађани осјетили непосредну корист, те изразио наду да ће се тај процес завршити позитивно.

Иванић је рекао да је посљедњих година дошло до значајног повећања активности у трговинској размјени са Србијом, али да за њено повећање има још простора, посебно у намјенској индустрији.

Пословној конференцији “Бизнис плус” у Бихаћу присуствовали су бројни привредници, министар за спољну трговину и економске односе у СМ БиХ Мирко Шаровић, министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић, замјеник шефа делегације ЕУ у БиХ Ренцо Давиди, те представници Европске банке за обнову и развој и Дирекције за европске интеграције БиХ.Оставите одговор