Фахро иза решетака због неспоразума око спратова на Авазовом торњу

Петнаест дана након што је пуштен на слободу, Фахрудин Радончић је враћен у притвор. Задржан је након рочиста на коме се расправљало о захтјеву Тужилаштва да лидер СББ буде враћен у затвор због кршења мјера забране. Славље у Авазовом торњу, али и изјава коју је предходно дао медијима, коштале су га боравка на слободи. А […]

субота, 5 марта, 2016 / 07:56

Петнаест дана након што је пуштен на слободу, Фахрудин Радончић је враћен у притвор. Задржан је након рочиста на коме се расправљало о захтјеву Тужилаштва да лидер СББ буде враћен у затвор због кршења мјера забране.

Славље у Авазовом торњу, али и изјава коју је предходно дао медијима, коштале су га боравка на слободи. А Радончић је и приликом данашњег појављивања у суду медијима у пролазу кратко добацио: “Поздрав. Питајте ме, питајте ме слободно, шта сте се препали.”

Након што је ушао на рочиште, лидер СББ је више од четири сата у соби за задржавање чекао одлуку суда. На крају је ипак закључено да Радончић није смио комуницирати са медијима, а првог дана боравка на слободи, требао се одмах упутити на 33 спрат Авазовог торња.

Одбрана је утврдила да је Радончића маса која га је дочекала увукла у ресторан, али су то очигледно били неувјерљиви разлози за суд.

Судија је на крају морала да објасни да забраном напуштања дома није мислила на Авазов торањ, већ апртман који је лидер СББ пријавио као мјесто боравишта.

Радончић је и овога пута у судници поновио шта мисли о процесу.

“Тузилаштво од мене жели да направи криминалца, а из свега стоји човјек који је умислио да истовремено води двије странке”, поручио је лидер СББ-а, али није појаснио на кога конкретно мисли. Само прије петнаестак дана рекао је и да се ради о политички монираном процесу.

Управо су ову изјаву у Тужилаштву протумачили као уплитање у предмет и ометање поступка. Славље у Авазовом торњу само је био додатни разлог да затражи враћање у притвор лидера СББ-а.Оставите одговор