Иванић: Реформа правосуђа свакако је обавеза БиХ

Делегат у Дому народа парламента БиХ Младен Иванић изјавио је данас Срни да је реформа правосуђа свакако обавеза БиХ у приближавању ЕУ због чега је и сугерисао да Република Српска не иде у правцу референдума о том питању. "Сигуран сам да неће доћи до укидања Суда и Тужилаштва БиХ, а пријети велика опасност да ћемо, […]

петак, мај 13, 2011 / 14:12

Делегат у Дому народа парламента БиХ Младен Иванић изјавио је данас Срни да је реформа правосуђа свакако обавеза БиХ у приближавању ЕУ због чега је и сугерисао да Република Српска не иде у правцу референдума о том питању.

"Сигуран сам да неће доћи до укидања Суда и Тужилаштва БиХ, а пријети велика опасност да ћемо, као резултат све ове активности, добити врховни суд БиХ", рекао је Иванић реагујући на договор који су у Бањалуци постигли представници Републике Српске и ЕУ.

Као лидер ПДП-а Иванић је рекао да ова странка остаје код ранијих ставова о референдуму и да у Народној скупштини од референдума треба да одустану они који су га предложили.

Након разговора са високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон у Бањалуци предсједник Републике Српске Додик је рекао да Српска и њене институције могу бити сигурне да је ЕУ на највишем нивоу спремна да се ангажује и да отвори структурални дијалог о питањима рада и функционисања правосуђа у БиХ, те да референдум за сада није неопходан.

Додик је рекао да ће на основу ове понуде ЕУ затражити од Народне скупштине да предложи одлуку која ће адекватно осликати новонасталу ситуацију, закључујући да је увјерен да би за то могао добити подршку парламента РС.Оставите одговор