Иванић отворио нови Дом здравља у Котор Вароши

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске др Младен Иванић отворио је данас новоизграђени савремени објекат Дома здравља ”Свети Пантелејмон” у Котор Варошу, чију изградњу је финансирала фондација ”Хајдар Алиев” из Азербејџана.

понедељак, септембар 10, 2018 / 17:52

Вриједност инвестиције је 1,5 милион КМ, а отварању је присуствовао извршни директор ове фондације Анар Алакбаров.

Отварањем Дома здравља Котор-Варош добио је најсавременије услуге породичне медицине, хитну помоћ, стоматологију, гинекологију, педијатрију, лабораторију, хигијенско-епидемиолошку заштиту, услуге 10 консултаната за различите области дијагностике и здравствене заштите.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске др Младен Иванић захвалио је фондацији ”Хајдар Алиев”, као и предсједнику Азербејџана Илхаму Алиеву за лично залагање поводом вриједне инвестиције у Републици Српској.

 ”Захваљујући одличној сарадњи, па и пријатељству са предсједником Азербејџана, Котор Варош је добио један од најмодернијих домова здравља у региону, као и савремено возило хитне помоћи. Ово је потврда пријатељских односа двије земље, а увјерен сам да ће таквих пројеката и инвестиција бити и у годинама које долазе”, рекао је др Иванић.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске подсјетио је да ће, захваљујући Азербејџану, и родна кућа Бранка Ћопића у селу Хашани код Крупе на Уни бити обновљена.

Начелник општине Котор Варош и директор Дома здравља Владимир Бибић захвалили су члану Предсједништва БиХ из Републике Српске др Младену Иванићу за несебично залагање.

Директор Дома здравља Владимир Бибић рекао је да је данас велики дан за народ у Котор Варошу, јер добијају велелепну здравствену установу и здравствену заштиту, по свјетском стандарду.

”Ову вриједну инвестицију остварили смо захваљујући несебичном залагању српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића и његових пријатеља из Азербејџана, фондације  "Хајдар Алијев" која је за ову инвестицију донирала око 1,5 милиона КМ, како у објекат, тако и у опрему уз набавку најмодернијег санитетског возила хитне помоћи”, рекао је Бибић.

У овом објекту су, подсјећа Бибић, поред хитне помоћи смјештене и амбуланте породичне медицине што додатно овај нови Дом здравља добија на вриједности.

”Морам напоменути и добру сарадњу са локалном власти, на челу са начелником Зденком Саканом, која је учествовала у завршетку ове инвестиције и уређењу круга Дома здравља. Овом приликом се искрено и срдачно захваљујем пријатељима из Азербејџана и господину Иванићу на овом вриједном поклону за све наше суграђане. Захваљујем се и свим грађанима и радном особљу на стрпљењу и вјерујем да је ово успјех за све нас који се не заборавља”, рекао је Бибић.

Бибић је подсјетио да су на овом пројекту радили вриједно, марљиво и домаћински и као резултат добили подршку за нове инвестиције и нова улагања које ћемо бити реализована у наредном периоду.Оставите одговор