СЗП у Мркоњићу: Морамо срушити ненародну власт, неће од њих остати камен на камену

"На једној од раскрсница овдје у Мркоњићу стоји лик краља Петра. Сјетим се – то је онај краљ који је дијелио судбину свог народа. Који је са народом дијелио и добро и зло, који је с народом разговарао. И када када је од свог борца чуо погрдне ријечи о себи, он је из своје брашњавице извадио погачу и подијелио је са војником. Замислите да је овај данас подијелио погачу са Драшком Станивуковићем. Неће! Неће, јер се он одијелио од народа, односно он никад с народим није ни био", поручио је Вукота Гооведрица, кандидат Савета за побједу уа предсједника Републике Српске вечерас на предизборној трибини у Мркоњић Граду.

понедељак, 10 септембра, 2018 / 17:54

"Да ли они чују да пуцају бомбе по Бањалуци, да ли знају да људе убијају, да ли чује плач који одјекује Бањалуком – плач оца који оплакује сина? Да ли он и она то чују?

Ако будемо какви су они, дабогда никада не побиједили, мени таква побједа не треба!" казао је Говедарица.
"Нама треба промјена. Ово није Република Српска коју смо градили, за коју се овај народ борио.Морамо у октобру, својим гласовима, срушити ненародну власт. Јер кад не би успјели, не би од Републике Српске остао камен на камену.
И неће нас покрасти на изборима! Младен, ви и ја смо једно и нећемо им дозволити, заједно ћемо се изборити да се чује глас народа", додао је Говедарица и наставио:

"Дајте нам шансу да би дали шансу одговорним и честитим људима. То су највеће патриоте у вријеме мира, када градимо Републику Српску, када морамо да стварамо будућност која је свјетлија и боља. Из народа јесам, са народом сам постао и имам само једну жељу – за народ да радим, да побиједим све оне лоше политике које раде против народа.

И на крају, морам нешто да вам обећам: Ја, Вукота Говедарица, предсједник Републике Српске– нећу вас красти. Нећу красти народ, нећу красти Републику. Требају нам људи који ће одговорно радити. Треба нам Младен. Хоћу наредне четири године да правим побједе какве је Младен правио протекле четири године. Бићу бољи, морам бити бољи од ових – јер овај народ заслужује боље од оних који сада владају. Зато заједно, сложно, вријеме је да се саберемо и заједно градимо бољу и просперитетнију будућност", закључио је Говедарица.

"Четири године сам представљао један велики, цивилизовани, наш српски народ у Сарајеву и надам се да вас ничим нисам осрамотио" рекао је Младен Иванић, канддидат Савеза за побједу за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.
"Ја сам зауставио ревизју пресуде против Србије, извео Трећи пјешадијски пук Република Српска и постројио за Дан Републике, иако су се противили НАТО, међународна заједница, Сарајево. Нисам посустао! Ја сам унио Бадњак у Предсједништво БиХ и Божић се сад слави и славиће се у Сарајеву", истакао је Иванић и натавио:

"Ја сам био на Косову међу Србима, он каже ‘Шта ће нам Косово?’ Који се то Србин Косова одриче?! Не смијемо га се одрећи због нашег народа који је тамо.

Он каже ’ја сам република’, а ја кажем – ви сте република! Република је народ, борци, мајке, наша младост.
Он нуди страх, у његовом режиму нам убијају дјецу, туку новинаре. Ја хоћу да живим у земљи у којој је гарантована безбједност, гдје свако може да ради свој посао достојанствено, има мишљење и изражава га слободно.
Додик не може од Градишке даље, мени су сва врата на свијету отворена.

Он нуди само авантуру. Ја нећу ризике, нећу сукоб, ја у рат никога гурнути нећу.
И знам – ја сам тај који ће побиједити.

Моја побједа не значи ништа ако не подржите Вукоту. Знам да хоћете, јер он живи као сваки човјек. Вукота је поштен и честит, човјек из народа. Он је народни предсједник. Свиће за народ и Српску!", закључио је Иванић.

"Изабрати у октобру је врло једноставно: бирамо између пршлости и будућности. Прошлост је ово што гледамо задњих дванаест година, а будућност су Младен Иванић и Вукота Говедарица. Ја сам бирам будућност, бирам Младена и Вукоту" рекао је Давор Шешић, носилац листе Изборне јединице 3 Српске демократске странке за Народну скупштину Републике Српске.

Бранислав Бореновић, носилац листе ПДП-а ИЈ 3 за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ је казао: "Ви сте већ данас донијели одлуку да ће Мркоњић 7. октобра подржати и Вукоту и Младена. Ми 7. октобра бирамо само два пута: један који нас води у неизвјесност, нестабилност и сукоб и други – који нас води у мир, напредак и стабилност, када ћемо схватити нашу улогу не као привилегију, него као одговорност према нашем народу. Кључно је да 7. октобра донесемо кључну одлку за будућност: да подржмо Вукотину енергију и вољу и Младенову мудрост и стабилност. Седмог октобра свиће за народ и Српску!"

"Нисам жељан власти, жељан сам правде и да живимо као сав нормалан свијет. Народ нам одлази и то морамо зауставити. Зато, седмог октобра сви подржимо Младена Иванића и Вукоту Говедарицу", рекао је Петар Шикман, кандидат ПДП-а за НСРС.

Драшко Станивуковић, кандидат ПДП-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске говорио је о инциденту током којег га је Милорад Додик, актуелни предсједник Републике Српске, ударио:
"Свако овдје је на неки начин жртва режима: сви који немају посао жртве су режима, они чија дјеца одлазе жртве су режима, ја којег туку жртва сам режима. Моји пријатељи од 18 и 19 година, млади, слободни људи који мисле својом главом, већ осам сати су притвору. Гладни, држе их и не пуштају. И они су жртве режима
Хвала вама што сте овдје дошли, да будемо слободни људи! Што нас више туку, ми смо јачи! Не могу нам ништа!"Оставите одговор