Иванић: Ганић је добио пасош од Алкалаја

БАЊА ЛУКА – Предсједник ПДП-а Младен Иванић тврди да је дипломатски пасош осумњиченом за ратне злочине у случају "Добровољачка" Ејупу Ганићу издало Министарство иностраних послова БиХ за вријеме мандата Свена Алкалаја и у мандату Небојше Радмановића као члана Предсједништва БиХ, које је надлежно за спољне послове. Демантујући оптужбе које је члан Предсједништва БиХ из РС […]

петак, јул 30, 2010 / 10:34

БАЊА ЛУКА – Предсједник ПДП-а Младен Иванић тврди да је дипломатски пасош осумњиченом за ратне злочине у случају "Добровољачка" Ејупу Ганићу издало Министарство иностраних послова БиХ за вријеме мандата Свена Алкалаја и у мандату Небојше Радмановића као члана Предсједништва БиХ, које је надлежно за спољне послове.

Демантујући оптужбе које је члан Предсједништва БиХ из РС изнио на његов рачун, Иванић је у писаној изјави навео да је Радмановић својом неактивношћу и пропустима дозволио да предсједавајући Предсједништва БиХ Харис Силајџић и министар иностраних послова Свен Алкалај "потпуно контролишу дипломатију и спољну политику БиХ у посљедње четири године".

Према његовим ријечима, резултат тога је и чињеница да Радмановић сноси дио одговорности за епилог "случаја Ганић", јер је, како истиче, једину дипломатску активност из БиХ на том плану водио кабинет Хариса Силајџића, док су Радмановић и његови сарадници, како тврди, били потпуно неактивни.

У јучерашњем интервјуу Срни, Радмановић је рекао да лидер ПДП-а нема никакво морално право да говори о случају Ганић, јер је један од криваца што Ганић има дипломатски пасош и што носи одређене привилегије.

"Мислим да Иванић, нападајући друге и то унутар РС, покушава да сакрије такво своје дјеловање", рекао је Радмановић, наводећи да га посебно забрињава што је случај Ганић искоришћен за међусрпски сукоб.Оставите одговор