Италија: Двије бомбе експлодирале испред сједишта Сјеверне Лиге

РИМ – Двије мање бомбе експлодирале су рано јутрос у Варезеу, на сјеверу Италије, испред сједишта десничарске партије Сјеверна Лига, чланице владајуће коалиције премијера Силвија Берлусконија. Полиција је саопштила да нико није повријеђен у овим експлозијама, додајући да се сумња да су анархисти одговорни за њих, јавио је АП. Иначе, једна италијанска анархистичка група преузела […]

среда, децембар 29, 2010 / 12:33

РИМ – Двије мање бомбе експлодирале су рано јутрос у Варезеу, на сјеверу Италије, испред сједишта десничарске партије Сјеверна Лига, чланице владајуће коалиције премијера Силвија Берлусконија.

Полиција је саопштила да нико није повријеђен у овим експлозијама, додајући да се сумња да су анархисти одговорни за њих, јавио је АП.

Иначе, једна италијанска анархистичка група преузела је одговорност за три писма-бомбе послатих прошле седмице страним амбасадама у Риму која су ранила двије особе.

Оснивач Сјеверне Лиге Умберто Боси, који живи недалеко од сједишта партије, својевремено је заговарао сецесију просперитетног сјевера од преосталог дијела земље.Оставите одговор