Интеграл гради дио Коридора 10 на југу Србије

Конзорцијум грађевинских предузећа из Републике Српске и Србије, предвођен "Интеграл инжењерингом" из Лакташа, потписао је уговор о изградњи дионице Коридора 10 на југу Србије, вриједне око 110 милиона КМ, изјавио је данас предсједник Управе "Интеграл инжењеринга" Слободан Станковић. Уговор су 29. априла у Београду потписали предсједник Управе "Интеграл инжењеринга" Слободан Станковић, у име конзорцијума, и […]

петак, мај 3, 2013 / 23:40

Конзорцијум грађевинских предузећа из Републике Српске и Србије, предвођен "Интеграл инжењерингом" из Лакташа, потписао је уговор о изградњи дионице Коридора 10 на југу Србије, вриједне око 110 милиона КМ, изјавио је данас предсједник Управе "Интеграл инжењеринга" Слободан Станковић.

Уговор су 29. априла у Београду потписали предсједник Управе "Интеграл инжењеринга" Слободан Станковић, у име конзорцијума, и Дмитар Ђуровић, директор Јавног предузећа "Коридори Србије" из Београда.

"Конзорцијум који чине "Итеграл инжењеринг", "Интер-коп Мишар" из Шапца и "Приједор-путеви" из Приједора изабран је 30. јануара за најповољнијег понуђача на тендеру за изградњу дионице аутопута Царичина долина – тунел Манајле, у близини Владичиног Хана, у дужини од 6,75 километара, са понудом од 6,3 милијарди динара или 110 милиона КМ", рекао је Станковић.

Он је додао да је овај конзорцијум "иза себе" оставио реномиране грађевинске компаније попут "Штрабага" и "Пора" из Аустрије, турског "Догуса", грчког "Актора" и чешког ОХЛ-а, те понуђаче из Србије, Италије и Бугарске.

"На изградњи те захтјевне дионице на Коридору 10 биће ангажовано око 250 радника из Републике Српске и Србије", истакао је Станковић и додао да је рок за завршетак изградње 720 дана.

Друмски коридор 10 у Србији се протеже од границе са Мађарском до Македоније и чини дио Паневропског аутоута који спаја Аустрију са Грчком.Оставите одговор