Инцко: 5 +2 = О(стајемо)

САРАЈЕВО – Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је након састанка у Бутмиру да долазак високих званичника ЕУ и САД најбоље показује да међународна заједница жели напредак у БиХ. Према његовим ријечима, замјеник државног секретара САД Џејмс Штајнберг, министар иностраних послова Шведске Карл Билт и комесар ЕУ за проширење Оли Рен поновили су данас […]

петак, октобар 9, 2009 / 15:38

САРАЈЕВО – Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је након састанка у Бутмиру да долазак високих званичника ЕУ и САД најбоље показује да међународна заједница жели напредак у БиХ.

Према његовим ријечима, замјеник државног секретара САД Џејмс Штајнберг, министар иностраних послова Шведске Карл Билт и комесар ЕУ за проширење Оли Рен поновили су данас политичким лидерима из БиХ да земља не може ући у ЕУ док је присутан високи представник.

Он је изразио наду да ће до поновног доласка међународних званичника 20. октобра лидери доћи до неких договора и заједничког документа, јер су били веома конструктивни током састанка.

"Сви лидери су током састанка били конструктивни и изнијели приједлоге, који су углавном познати", рекао је Инцко.

Одговарајући на питање да ли су уставне промјене услов за затварање ОХР-а, Инцко је истакао да остају "пет плус два" услова и циља које је поставио Савјет за провођење мира (ПИК), али да би било добро да лидери ове земље договором промијене Устав.

"Сједница ПИК биће одржана као што је то и планирано 18. и 19. новембра", додао је Инцко.Оставите одговор