Игор Радојичић најомиљенији политичар у Бањој Луци?

Избори су већ на прагу, поготово за оне којима се власт осладила, односно оне за које изборна кампања никада не престаје. Зато сматрамо да ће и њима бити занимљиви налази новог истраживања агенције Прајм Комјуникејшнс (Prime Communications), које је Фронтал.РС још једном у прилици да објави. Укупно је испитано 1.000 испитаника техником усменог интервјуа, на […]

четвртак, март 11, 2010 / 10:05

Избори су већ на прагу, поготово за оне којима се власт осладила, односно оне за које изборна кампања никада не престаје. Зато сматрамо да ће и њима бити занимљиви налази новог истраживања агенције Прајм Комјуникејшнс (Prime Communications), које је Фронтал.РС још једном у прилици да објави.

Укупно је испитано 1.000 испитаника техником усменог интервјуа, на основу унапријед припремљеног упитника. Популација репрезентована истраживањем је дефинисана као општа популација града Бање Луке, старија од 18 година. Примјењен је вишеетапни стратификовани случајни узорак ( могућа грешка + – 3% )

Истраживање је реализовано од 28. Септембра до 2. октобра 2009. године за властите потребе, у оквиру њиховог већ добро познатог пројекта „Република Српска данас".

Резултати истраживања показују да је Игор Радојичић најбоље оцјењени политичар из Бање Луке у Републици Српској, са просјечном оцјеном 4,05 а слиједи премијер Републике Српске Милорад Додик са оцјеном 3,94. На трећем мјесту се налази Небојша Радмановић (3,90).

Слиједе их Огњен Тадић (3,74) Никола Шпирић (3,73) , Бранислав Бореновић (3,70) и Младен Иванић (3,51), стоји у опису истраживања које потписује Срђан Пухало, руководилац сектора истраживања у агенцији Прајм Комјуникејшнс.

У тренутној страначкој констелацији најзанимљивије је питање ко ће бити кандидати за предсједника Републике Српске, што је једнака непознаница и у опозицији и на позицији. Иронијом судбине, Игор Радојичић не може бити кандидат за ту функцију, будући да се изјаснио као Црногорац, тако да ови подаци могу бити од итекакве користи приликом одлуке о личности, која би била најподеснија да уђе у изборну трку на чијем циљу би замијенила Рајка Кузмановића.Оставите одговор