Само 22,9% грађана РС за улазак у НАТО!

Агенција Прајм Комјуникејшнс (Prime Communications) је спровела страживање ставова грађана Републике Српске. Укупно је испитано 850 испитаника техником усменог интервјуа, на основу унапријед припремљеног упитника. Популација репрезентована истраживањем је дефинисана као општа популација Републике Српске, старија од 18 година. Примјењен је више-етапни стратификовани случајни узорак (могућа грешка +/-3 %). Истраживање је реализовано од 20. фебруара […]

четвртак, 11 марта, 2010 / 14:59

Агенција Прајм Комјуникејшнс (Prime Communications) је спровела страживање ставова грађана Републике Српске.

Укупно је испитано 850 испитаника техником усменог интервјуа, на основу унапријед припремљеног упитника. Популација репрезентована истраживањем је дефинисана као општа популација Републике Српске, старија од 18 година.

Примјењен је више-етапни стратификовани случајни узорак (могућа грешка +/-3 %). Истраживање је реализовано од 20. фебруара до 28. фебруара 2010.године за властите потребе у оквиру пројекта „Република Српска данас“.

По Вашем мишљењу да ли БИХ треба да приступи НАТО савезу?

Нешто мање од половине становника Републике Српске (47%) се противи идеји да Босна и Херцеговина уђе у НАТО савез, док 22,9% испитаних грађана подржава приступање НАТО савезу.

Сваки пети становник Републике Српске нема став о приступању НАТО савезу. Одговор 23,5% грађана је „не знам“, док је 6,6% грађана одбило да одговори на ово питање.

Жене, у Републици Српској, се мање противе уласку у НАТО савез од мушкараца, али је повећан проценат жена које нису знале шта да одговоре на ово питање.Оставите одговор