И званична, и незванична политика Сарајстана: Рушење свега што подсјећа на Србе

Из полиције наводе да су им радници "Зворник путева" јуче пријавили да су уочили да је порушена табла са натписом "Добро дошли у Републику Српску" на међуентитетској линији на путу Зворник – Власеница у мјесту Луке.

субота, март 2, 2024 / 07:19

По пријави су поступили припадници Полицијске станице Власеница, потврдили наводе и извршили увиђај.

О свему је обавијештен надлежни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву који је наложио да му се достави извјештај о почињеном кривичном дјелу оштећење или одузимање туђе ствару.

Никаква разлика у односу на понашање Бењамине Карић

Ово није први случај да се табла на којој се изражава добродошлица у Републику Српску нађе на мети вандала. И раније се дешавало да буде порушена или префарбана, што указује на континуитет.

Уколико к томе додамо да је Бењамина Карић послала градске службе да скину, поломе и однесу таблу која говори да су Срби протјерани из Сарајева, без икакве задршке можемо рећи да је то континуитет вандалске политике према свему што подсјећа на Србе.

Није у питању екстремизам шачице појединаца, већ државни пројекат Ефбиха, који спонзорише насиље над српским симболима и промовише насиље у сваком облику, као рјешење међунационалних и међудржавних спорова са Српском.

Да ли табла на улазу у Блискоисточно Сарајево сада треба бити порушена, прешарана, уништена – из одмазде?

Срби упорно избјегавају ескалацију сукоба и продубљење кризе, али без лично-повратних замјенских табли за рушење, очигледно блискоисточне силеџије не могу да осјете како је то, кад неко упорно малтретира и понижава другог.Оставите одговор