И Јерменија на листи земаља у побуни

ЈЕРЕВАН – Хиљаде грађана су данас изашле на улице Јеревана захтевајући оставку Владе Јерменије и позивајући на масовни бунт становништва против власти, "по египатском моделу”. Демонстранте, огорчене због политичких манипулација, лоших услова за живот и скупоће, предводи бивши шеф државе Левон Тер-Петросиан. Владајућа коалиција је у четвртак изразила подршку садашњем предсједнику Јерменије, Сергеју Саркисиану да […]

петак, фебруар 18, 2011 / 23:28

ЈЕРЕВАН – Хиљаде грађана су данас изашле на улице Јеревана захтевајући оставку Владе Јерменије и позивајући на масовни бунт становништва против власти, "по египатском моделу”.

Демонстранте, огорчене због политичких манипулација, лоших услова за живот и скупоће, предводи бивши шеф државе Левон Тер-Петросиан.

Владајућа коалиција је у четвртак изразила подршку садашњем предсједнику Јерменије, Сергеју Саркисиану да се кандидује за реизбор 2013. године.

Уз спријечавање нормализације односа с Турском, опозиција не опрашта Саркисиану ни крваво гушење демонстрација после избора 2008. године које је Тер-Петросиан изгубио.

Данашњим демонстрацијама Јерменија је ушла на листу земаља у којима су у току масовне побуне против ауторитарних режима.

У побунама на Блиском истоку само ове недеље је погинуло више од 30 људи. Протести трају у Либији, Јордану, Јемену, Бахреину, Оману и Џибутију.Оставите одговор