11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

И друга оптужница против Влаховића

Тужилаштво БиХ подигло је другу, додатну оптужницу против Веселина Влаховића званог Батко, који се првом оптужницом терети да је током 1992. и 1993. године починио ратни злочин над несрпским становништвом у Сарајеву. Другом оптужницом Влаховић се терети у 14 тачака, за злочине над жртвама бошњњачке и хрватске националности у сарајевским насељима Грбавица, Ковачићи и Враца, […]

среда, мај 25, 2011 / 10:52

Тужилаштво БиХ подигло је другу, додатну оптужницу против Веселина Влаховића званог Батко, који се првом оптужницом терети да је током 1992. и 1993. године починио ратни злочин над несрпским становништвом у Сарајеву.

Другом оптужницом Влаховић се терети у 14 тачака, за злочине над жртвама бошњњачке и хрватске националности у сарајевским насељима Грбавица, Ковачићи и Враца, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Влаховић се додатном оптужницом терети за убиства или одвођења у непознатом правцу и присилног нестанка 14 лица, као и за силовања, мучења, премлаћивања и злостављања цивила, намјерна рањавања из ватреног оружја, паљење одјеће и дијелова тијела жртава и друга нечовјечна дјела.

Више информација о оптужници биће прослијеђено ускоро.

Тужилаштво БиХ подигло је у фебруару оптужницу против Веселина Влаховића званог Батко (42), држављана Црне Горе, раније осуђиваног, који се налази у притвору. Оптужница против Влаховић садржи 56 тачака, те је једна од најобимнијих за ратне злочине Тужилаштва БиХ. Валховић је након вишегодишњег бијега, 26. августа прошле године из Шпаније изручен правосуђу БиХ.

Оптужени се налази у притвору.Оставите одговор