И друга оптужница против Влаховића

Тужилаштво БиХ подигло је другу, додатну оптужницу против Веселина Влаховића званог Батко, који се првом оптужницом терети да је током 1992. и 1993. године починио ратни злочин над несрпским становништвом у Сарајеву. Другом оптужницом Влаховић се терети у 14 тачака, за злочине над жртвама бошњњачке и хрватске националности у сарајевским насељима Грбавица, Ковачићи и Враца, […]

среда, 25 маја, 2011 / 10:52

Тужилаштво БиХ подигло је другу, додатну оптужницу против Веселина Влаховића званог Батко, који се првом оптужницом терети да је током 1992. и 1993. године починио ратни злочин над несрпским становништвом у Сарајеву.

Другом оптужницом Влаховић се терети у 14 тачака, за злочине над жртвама бошњњачке и хрватске националности у сарајевским насељима Грбавица, Ковачићи и Враца, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Влаховић се додатном оптужницом терети за убиства или одвођења у непознатом правцу и присилног нестанка 14 лица, као и за силовања, мучења, премлаћивања и злостављања цивила, намјерна рањавања из ватреног оружја, паљење одјеће и дијелова тијела жртава и друга нечовјечна дјела.

Више информација о оптужници биће прослијеђено ускоро.

Тужилаштво БиХ подигло је у фебруару оптужницу против Веселина Влаховића званог Батко (42), држављана Црне Горе, раније осуђиваног, који се налази у притвору. Оптужница против Влаховић садржи 56 тачака, те је једна од најобимнијих за ратне злочине Тужилаштва БиХ. Валховић је након вишегодишњег бијега, 26. августа прошле године из Шпаније изручен правосуђу БиХ.

Оптужени се налази у притвору.